Ηνωμένο Βασίλειο και Γαλλία διασταυρώνουν τα ξίφη τους, με τον λιμένα του...

Ηνωμένο Βασίλειο και Γαλλία διασταυρώνουν τα ξίφη τους, με τον λιμένα του Dover στο επίκεντρο

85
Ηνωμένο Βασίλειο και Γαλλία διασταυρώνουν τα ξίφη τους, με τον λιμένα του Dover στο επίκεντρο

Η συμφόρηση στα λιμάνια ανά τον κόσμο αποτελεί τη νέα νόρμα στις εφοδιαστικές αλυσίδες τα τελευταία δύο χρόνια. Τέτοιου είδους συμφόρηση παρατηρείται και σε ένα από τα σημαντικότερα λιμάνια του Ηνωμένου Βασιλείου, τον λιμένα του Dover, ο οποίος αποτελεί κομβικό σημείο για τις εμπορευματικές ροές μεταξύ Ηνωμένου Βασιλείου και Ευρώπης.

Συγκεκριμένα, στο λιμάνι του Dover παρατηρείται μεγάλη συμφόρηση από επιβάτες και φορτηγά, η οποία ενδεχομένως οφείλεται στις καθυστερήσεις όσον αφορά τους τελωνειακούς ελέγχους από τις γαλλικές αρχές. Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο του λιμένα του Dover, Doug Bannister, το Σάββατο 23 Ιουλίου ορισμένοι ταξιδιώτες αντιμετώπισαν καθυστερήσεις έως και έξι ωρών. Επιπλέον, σύμφωνα με τοποθέτηση της Αγγλίδας υπουργού Εξωτερικών και υποψήφιας για την πρωθυπουργία της χώρας, Liz Truss, η Γαλλία πρέπει να ενισχύσει το προσωπικό της στα σύνορα, προκειμένου να αποφευχθούν περαιτέρω καθυστερήσεις στο μέλλον.

Τέλος, η πλευρά της Γαλλίας υποστηρίζει πως οι περισσότεροι έλεγχοι που διεξάγονται στα σύνορα Ηνωμένου Βασιλείου-Γαλλίας οφείλονται στην έξοδο της πρώτης από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.