Στόχος της Ρωσίας ένα άτρωτο χρηματοοικονομικό σύστημα

Στόχος της Ρωσίας ένα άτρωτο χρηματοοικονομικό σύστημα

73
Στόχος της Ρωσίας ένα άτρωτο χρηματοοικονομικό σύστημα

Στη δημιουργία ενός ανεξάρτητου και αποδοτικού χρηματοοικονομικού συστήματος, το οποίο δεν θα υπόκειται σε δυνητικές επιδράσεις μη φιλικών χωρών, προσβλέπει η Μόσχα, σύμφωνα με δημοσίευμα του ρωσικού πρακτορείου ειδήσεων TASS.

Σε άρθρο του σε αφρικανικά δημοσιογραφικά μέσα, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ ανέφερε χαρακτηριστικά: «Γενικά τασσόμαστε υπέρ της εδραίωσης ενός αποδοτικού χρηματοοικονομικού συστήματος, το οποίο θα είναι ασφαλές από πιθανές επιδράσεις μη φιλικών χωρών».

Σύμφωνα με τον Ρώσο υπουργό, οι παρούσες γεωπολιτικές συνιστώσες απαιτούν «ορισμένες προσαρμογές μηχανισμών», με επίκεντρο τις εφοδιαστικές αλυσίδες και το χρηματοοικονομικό σύστημα. «Η Ρωσία και οι συνεργάτες της εξετάζουν την επέκταση της χρήσης εθνικών νομισμάτων και συστημάτων πληρωμών. Συνεργαζόμαστε για τη σταδιακή μείωση του μεριδίου των δολαρίου και ευρώ στο διμερές εμπόριό μας», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται ότι στη Ρωσία έχει επιβληθεί πληθώρα κυρώσεων από την έναρξη της εισβολής της στην Ουκρανία, μεταξύ άλλων ο αποκλεισμός της από το σύστημα συναλλαγών SWIFT, ο οποίος έλαβε χώρα μόλις μερικά 24ωρα μετά την έναρξη της εισβολής.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.