Νέο ρεκόρ συμφόρησης στις τακτικές γραμμές

Νέο ρεκόρ συμφόρησης στις τακτικές γραμμές

136
Νέο ρεκόρ συμφόρησης στις τακτικές γραμμές

Εξαιρετικά υψηλά παραμένουν τα επίπεδα συμφόρησης σε διεθνείς τερματικούς containers, καταγράφοντας νέα ρεκόρ. Σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση της Clarksons, στις 20 Ιουλίου, σχεδόν τέσσερα στα δέκα containerships (37,9% σε όρους μεταφορικής ικανότητας) βρίσκονταν ακινητοποιημένα σε λιμένες.

Τα εν λόγω επίπεδα ξεπερνούν το προηγούμενο ρεκόρ, που είχε καταγραφεί τον Οκτώβριο του 2021, αλλά και τον μέσο όρο των προ-πανδημικών ετών 2016-2019, που ήταν ίσος με 31,5%.

Στην Ανατολική Ακτή της Βόρειας Αμερικής, η συμφόρηση σε όρους μεταφορικής ικανότητας άγγιξε τα 1,2 εκατ. TEUs, αυξημένη κατά περίπου 30% σε σύγκριση με τον μέσο όρο του Ιουνίου (0,95 εκατ. TEUs).

Την ίδια ώρα, ρεκόρ συμφόρησης καταγράφηκε στη Βόρεια Ευρώπη, σύμφωνα με την Clarksons, όπου containerships μεταφορικής ικανότητας 1,35 εκατ. TEUs παρέμεναν αγκυροβολημένα στις 20 Ιουλίου ‒ επίπεδα αυξημένα κατά 16% σε σύγκριση με τον μέσο όρο Ιουνίου.

Παράλληλα, υψηλή έχει παραμείνει η συμφόρηση και στην Κίνα. Στις 20 Ιουλίου, containerships μεταφορικής ικανότητας 2,4 εκατ. TEUs βρίσκονταν «στη ράδα», επίπεδα αυξημένα κατά 20% σε σύγκριση με τον μέσο όρο του 2021.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.