Μεγάλη συμφόρηση δεξαμενόπλοιων στα λιμάνια του Μεξικού

Μεγάλη συμφόρηση δεξαμενόπλοιων στα λιμάνια του Μεξικού

146
Μεγάλη συμφόρηση δεξαμενόπλοιων στα λιμάνια του Μεξικού

Μεγάλη συμφόρηση παρατηρείται στην ακτή του Μεξικού, καθώς πάνω από 60 πλοία φορτωμένα με 18 εκατ. βαρέλια καυσίμων δεν μπορούν να εκφορτώσουν λόγω περιορισμένου αποθηκευτικού χώρου.

Ειδικότερα, σύμφωνα με δεδομένα της MarineTraffic, η μεγαλύτερη συσσώρευση πλοίων σημειώνεται στα λιμάνια Tuxpan και Coatzacoalcos στο Βερακρούζ, όπως επίσης και στον λιμένα του Τάμπικο. Η πλειονότητα των πλοίων που δεν μπορούν να εκφορτώσουν στο Μεξικό μεταφέρουν καύσιμα που εισήχθησαν από την Pemex, την κρατική πετρελαϊκή εταιρεία του Μεξικό.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η Pemex πρόσφατα αύξησε τις εισαγωγές πετρελαίου προκειμένου να ανταποκριθεί στην αυξανόμενη ζήτηση, λόγω ανάκαμψης από την πανδημία, αλλά και για τον εφοδιασμό καθώς προετοιμάζεται για την περίοδο των τυφώνων.

Σημειώνεται ακόμα πως η Pemex εισήγαγε 888.000 βαρέλια καυσίμων τον Ιούνιο, δηλαδή τη μεγαλύτερη ποσότητα πετρελαίου σε σύγκριση με την υπόλοιπη χρονιά.

Τέλος, επισημαίνεται πως τα 60 πλοία που αναμένουν να εκφορτώσουν μεταφέρουν περίπου το 60% της μηνιαίας ζήτησης καυσίμων του Μεξικού, ενώ η τελευταία φορά που κατεγράφη τέτοια λιμενική συμφόρηση στις ακτές του Μεξικού ήταν στις αρχές του 2020, λόγω ανωτέρας βίας που είχε κηρύξει η Pemex με αφορμή την κατακόρυφη πτώση ζήτησης για καύσιμα και την πανδημία.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.