Νέες εμπορευματικές διαδρομές μεταξύ Ρωσίας και Ινδίας

Νέες εμπορευματικές διαδρομές μεταξύ Ρωσίας και Ινδίας

100
Νέες εμπορευματικές διαδρομές μεταξύ Ρωσίας και Ινδίας

Ο χάρτης του παγκόσμιου εμπορίου συνεχίζει να αναδιαμορφώνεται στη σκιά των πολιτικών αποφάσεων που έχουν ταράξει τα νερά της παγκόσμιας οικονομίας τους τελευταίους μήνες. Στο πλαίσιο αυτό, ενδιαφέρουσα είναι η νεότερη κίνηση ρωσικών εταιρειών, οι οποίες εκκίνησαν νέα εμπορικά routes μεταξύ της Ρωσίας και των Ινδίας, Κίνας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό μέσο The Economic Times, το εν λόγω route θα είναι σιδηροδρομικό και containers θα μεταφέρονται από το ανατολικό άκρο του International North-South Transport Corridor (INSTC), αξιοποιώντας τις υποδομές της Ρωσίας, του Καζακστάν, του Τουρκμενιστάν, του Ιράν και της Ινδίας. Ο εκτιμώμενος χρόνος διάρκειας του δρομολογίου θα είναι 35-37 ημέρες.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν είχε δηλώσει πως προσβλέπει στη δημιουργία του INSTC, δηλαδή στη δημιουργία μιας εμπορικής αρτηρίας 7.200 χλμ. η οποία θα συνδέει την Αγία Πετρούπολη με λιμένες του Ιράν και της Ινδίας.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.