Οριστικοποιήθηκε η συγχώνευση των Frontline-Euronav

Οριστικοποιήθηκε η συγχώνευση των Frontline-Euronav

1474
Οριστικοποιήθηκε η συγχώνευση των Frontline-Euronav

Oι Frontline Ltd. και Euronav ΝV ανακοίνωσαν νωρίτερα ότι εισήλθαν σε οριστική συμφωνία ενοποίησης μέσω ανταλλαγής μετοχών βάσει μιας αναλογίας 1,45 μετοχών της Frontline για κάθε μια μετοχή της Euronav.

Η συμφωνία εγκρίθηκε ομόφωνα από όλα τα μέλη του ΔΣ της Frontline και από όλα τα μέλη του Supervisory Board της Euronav. Υπενθυμίζεται ότι στις 7 Απριλίου 2022 οι δύο εταιρείες υπέγραψαν ένα term sheet για τη συγχώνευσή τους και η εν λόγω συμφωνία ουσιαστικά κεφαλοποιεί τις βασικές αρχές του term sheet.

Η νέα εταιρεία θα φέρει την επωνυμία Frontline και θα έχει τα κεντρικά της γραφεία στην Κύπρο. Παράλληλα θα δραστηριοποιείται σε Ευρώπη και Ασία με γραφεία μεταξύ άλλων σε Βέλγιο, Νορβηγία, Ηνωμένο Βασίλειο, Σιγκαπούρη και Ελλάδα.

Σχολιάζοντας τη συναλλαγή ο κ. John Fredriksen ανέφερε: «Η συναλλαγή δημιουργεί έναν ηγέτη στην αγορά των δεξαμενόπλοιων και θα εδραιώσει τη θέση του ενοποιημένου ομίλου για συνεχή, βιώσιμη δημιουργία αξίας για τους μετόχους».

Από την πλευρά του ο Hugo de Stoop, CEO της Euronav τόνισε: «Η προτεινόμενη ενοποίηση αποτελεί μια τεράστια ευκαιρία για να ηγηθούμε στην αγορά των δεξαμενόπλοιων την παροχή καλύτερων υπηρεσιών στους πελάτες μας καθώς επιδιώκουμε να επιτύχουμε τη μετάβαση σε έναν κόσμο καθαρής, ασφαλούς και βιώσιμης ναυτιλίας».

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.