Η Νότια Κορέα στην κορυφή του ναυπηγικού στίβου

Η Νότια Κορέα στην κορυφή του ναυπηγικού στίβου

238
Η Νότια Κορέα στην κορυφή του ναυπηγικού στίβου

Στη ναυπηγική κορυφή αναρριχήθηκαν το α’ εξάμηνο του 2022 τα νοτιοκορεατικά ναυπηγεία, εξασφαλίζοντας περισσότερες παραγγελίες, σε όρους χωρητικότητας, σε σύγκριση με τα κινεζικά. Όπως αναφέρει δημοσίευμα του νοτιοκορεατικού πρακτορείου ειδήσεων Yonhap, τα εγχώρια ναυπηγεία εξασφάλισαν παραγγελίες για πλοία συνολικής χωρητικότητας 9,79 εκατ. CGTs (compensated gross tons) το α’ εξάμηνο του 2022, οι οποίες αντιστοιχούν στο 45,5% των συνολικών.

Στη δεύτερη θέση βρέθηκαν τα κινεζικά ναυπηγεία, τα οποία εξασφάλισαν παραγγελίες για πλοία συνολικής χωρητικότητας 9,35 εκατ. CGTs (43% των συνολικών). Σημειώνεται ότι η τελευταία φορά που τα κινεζικά ναυπηγεία απώλεσαν τον θρόνο των νέων παραγγελιών α’ εξαμήνου ήταν το 2018, οπότε και είχαν επικρατήσει τα νοτιοκορεατικά. Τις αντίστοιχες περιόδους τα έτη 2019, 2020 και 2021 η Κίνα βρέθηκε στην πρώτη θέση παγκοσμίως.

Το αρμόδιο υπουργείο της Νότιας Κορέας ανακοίνωσε ότι σημαντικό ρόλο στην επικράτηση των νοτιοκορεατικών ναυπηγείων το α’ εξάμηνο διαδραμάτισε ο μεγάλος όγκος παραγγελιών πλοίων υψηλής αξίας, όπως LNG carriers και containerships.

Τέλος, το υπουργείο πρόσθεσε ότι η επίδοση των ναυπηγείων της χώρας εκτιμάται ότι θα παραμείνει ισχυρή και στο β’ εξάμηνο, λόγω της ολοένα αυξανόμενης ζήτησης για φιλικά στο περιβάλλον πλοία και λόγω της προγραμματισμένης παραγγελίας του Κατάρ για LNG carriers.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.