Επέκταση της AD Ports στην Αίγυπτο

Επέκταση της AD Ports στην Αίγυπτο

95
Επέκταση της AD Ports στην Αίγυπτο

Την 1η Ιουλίου 2022, η AD Ports προχώρησε στην απόκτηση του 70% της International Associated Cargo Carrier B.V., η οποία κατέχει δύο αιγυπτιακές εταιρείες, την Transmar και την Transcargo International S.A.E. Το κόστος αυτής της συναλλαγής ανέρχεται στα $140 εκατ.

Η Transmar δραστηριοποιείται στη Μέση Ανατολή, στην Ερυθρά Θάλασσα, στον Αραβικό Κόλπο και στην ανατολική ακτή της Αφρικής. Η Transcargo International S.A.E., από την άλλη, είναι διαχειρίστρια εταιρεία τερματικών σταθμών και φορτοεκφόρτωσης με εστίαση στα containers και στα χύδην φορτία. Η συγκεκριμένη εξαγορά δίνει την ευκαιρία στην AD Ports να εδραιωθεί και να δημιουργήσει θετικές προοπτικές ανάπτυξης στην Αίγυπτο, αλλά και στην Ερυθρά Θάλασσα.

Σύμφωνα με δήλωση του προέδρου της AD Ports, αλλά και του διευθύνοντος συμβούλου του AD Ports Group, η συγκεκριμένη εξαγορά ενδυναμώνει την εταιρική στρατηγική για εξάπλωση στην ευρύτερη περιοχή και σε όλο τον κόσμο, παράλληλα με τη διεύρυνση των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.