Containerships: Το επενδυτικό κρεσέντο της MSC κλέβει τις εντυπώσεις

Containerships: Το επενδυτικό κρεσέντο της MSC κλέβει τις εντυπώσεις

109
Containerships: Το επενδυτικό κρεσέντο της MSC κλέβει τις εντυπώσεις

Εν μέσω των υψηλών επιπέδων στα οποία κυμάνθηκαν για το μεγαλύτερο μέρος του α’ εξαμήνου του 2022 οι ναύλοι των containerships, η μεταφορική ικανότητα του παγκόσμιου στόλου κατέγραψε μικρή άνοδο. Ωστόσο, όπως σημειώνει δημοσίευμα του The Loadstar, επικαλούμενο δεδομένα της Alphaliner, κάποιες από τις κορυφαίες liner εταιρείες αύξησαν σε αρκετά μεγαλύτερο βαθμό τη μεταφορική ικανότητα των στόλων τους.

Ειδικότερα, τη μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση της μεταφορικής ικανότητάς της πέτυχε η ZIM. Η ισραηλινή εταιρεία, ναυλώνοντας πληθώρα containerships για πολλά έτη, κατάφερε να αυξήσει τη μεταφορική της ικανότητα κατά 16,8%. Ισχυρή ήταν και η ανάπτυξη της Evergreen, η οποία κατάφερε να αυξήσει τη μεταφορική της ικανότητα κατά 5,2%.

Ωστόσο, τις εντυπώσεις κέρδισε η MSC. Η κορυφαία liner εταιρεία σε όρους μεταφορικής ικανότητας αύξησε τη μεταφορική ικανότητα του στόλου της κατά 4,2%, προβαίνοντας σε σημαντικές επενδύσεις στη second-hand αγορά. Την ίδια ώρα, το orderbook της MSC είναι εκτενές, γεγονός που καταδεικνύει ότι η μεταφορική της ικανότητα θα αυξηθεί σημαντικά εντός των επόμενων ετών.

Σύμφωνα με δεδομένα της Alphaliner, η μεταφορική ικανότητα της MSC είναι ίση με περίπου 4,46 εκατ. TEUs, ενώ το orderbook της ανέρχεται σε 108 πλοία αθροιστικής μεταφορικής ικανότητας 1,43 εκατ. TEUs.

Τέλος, δεν κατέγραψαν όλοι οι liner κολοσσοί αύξηση στη μεταφορική ικανότητα των στόλων τους: ONE, Cosco και Maersk κατέγραψαν πτώση 1,2%, 1% και 0,6% αντίστοιχα στη μεταφορική ικανότητα των στόλων τους.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.