Άδ. Γεωργιάδης: Στην τελική ευθεία η εξυγίανση των Ναυπηγείων Ελευσίνας

Άδ. Γεωργιάδης: Στην τελική ευθεία η εξυγίανση των Ναυπηγείων Ελευσίνας

164
Άδ. Γεωργιάδης: Στην τελική ευθεία η εξυγίανση των Ναυπηγείων Ελευσίνας

«Από χθες είναι στη δημόσια διαβούλευση ίσως το δυσκολότερο πράγμα που έχω κάνει αυτά τα τρία χρόνια στο υπουργείο Ανάπτυξης. Είναι η λύση για την εξυγίανση των Ναυπηγείων Ελευσίνας. Ευελπιστώ ότι ο νόμος θα έχει ψηφιστεί μέχρι το τέλος Ιουλίου».

Αυτό ανέφερε σε συνέντευξή του, σήμερα στον ΑΝΤ1, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων ‘Αδωνις Γεωργιάδης.

Ο ίδιος τόνισε ότι: «Διασώζονται όλες οι θέσεις εργασίας στα ναυπηγεία και οι εργαζόμενοι θα πληρωθούν τα χρήματα που τους χρωστάνε τα ναυπηγεία εδώ και 7-8 χρόνια. Οι εργαζόμενοι θα πάρουν περίπου 41 εκατ. ευρώ. Και εγώ και ο κ. Νίκος Παπαθανάσης δουλέψαμε γι΄ αυτό το project πάρα πολύ, ήταν πολύ δύσκολο. Γιατί τα ναυπηγεία έχουν χρέος 440 εκατ. και όπως καταλαβαίνετε, το να βρεις άνθρωπο να θέλει να μπει σε ένα ναυπηγείο που χρωστάει 440 εκατ. δεν είναι και το ευκολότερο πράγμα στον κόσμο».

Επίσης σημείωσε: «Δεν σας κρύβω και μια προσωπική υπερηφάνεια: όταν ανέλαβα το υπουργείο και τα τρία ναυπηγεία ήταν κλειστά. Καλώς εχόντων των πραγμάτων, όταν θα φύγω από αυτό το υπουργείο και τα τρία ναυπηγεία Νεώριο, Σκαραμαγκάς και Ελευσίνα θα δουλεύουν».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.