Οι ΗΠΑ στο κυνήγι των… παράνομων φορτίων

Οι ΗΠΑ στο κυνήγι των… παράνομων φορτίων

76
Οι ΗΠΑ στο κυνήγι των… παράνομων φορτίων

Νέα μέτρα υιοθετούν οι ΗΠΑ στην προσπάθειά τους να πατάξουν το παράνομο εμπόριο με επίκεντρο τα ύδατα της Μέσης Ανατολής.

Σύμφωνα με το Reuters, το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ θα προσφέρει για πρώτη φορά οικονομικά κίνητρα σε όσους δώσουν πληροφορίες που οδηγούν στην κατάσχεση παράνομων φορτίων, όπως όπλα ή ναρκωτικά.

Τα κίνητρα αυτά δεν θα είναι απαραίτητα χρηματικά, αλλά, σύμφωνα με την U.S. Naval Forces Central Command (NAVCENT), η οποία δραστηριοποιείται στη Μέση Ανατολή, και δη στη Διώρυγα του Σουέζ και στα Στενά του Ορμούζ, δύναται να είναι αντικείμενα όπως σκάφη, οχήματα, τροφή ή εξοπλισμός.

Σε σχετική ανακοίνωση στην ιστοσελίδα της, η NAVCENT υπογραμμίζει ότι ενδέχεται να προσφέρει έως και $100.000 για πληροφορίες που υποστηρίζουν τις αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις ή οδηγούν το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ στην επιτυχή κατάσχεση παράνομων ενεργειών στη θάλασσα.

Παρότι στην ανακοίνωση δεν κατονομάζονται συγκεκριμένες χώρες ως στόχοι του προγράμματος επιβραβεύσεων, η εφαρμογή του είναι δυνατόν να περιπλέξει τις παραδόσεις ιρανικών όπλων σε συμμαχικές δυνάμεις της Τεχεράνης, όπως η Συρία, η Υεμένη και ο Λίβανος.

Φωτό: MC SEAMAN MICHAEL SINGLEY/ ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.