Ινδική χείρα βοηθείας σε πλοία ρωσικών συμφερόντων

Ινδική χείρα βοηθείας σε πλοία ρωσικών συμφερόντων

102
Ινδική χείρα βοηθείας σε πλοία ρωσικών συμφερόντων

Παρά τη διεθνή κατακραυγή μετά τη ρωσική εισβολή, η Ινδία αποτελεί μία από τις ελάχιστες χώρες που «κλείνει διακριτικά το μάτι» στη Μόσχα. Στο πλαίσιο αυτό, ο ινδικός νηογνώμονας φέρεται να παρέχει πιστοποιήσεις ασφάλειας σε πολλά ρωσικά πλοία.

Όπως σημειώνουν πληθώρα ΜΜΕ, ο IRClass παρέχει τις εν λόγω υπηρεσίες σε πάνω από 80 πλοία που διαχειρίζεται εταιρεία με έδρα το Ντουμπάι και αποτελεί θυγατρική της Sovcomflot.

Η μεγάλη πλειονότητα των πλοίων της Sovcomflot έχουν εξέλθει άλλων νηογνωμόνων, λόγω των κυρώσεων, βρίσκοντας στέγη στον IRClass. Η τάση παρατηρήθηκε έντονα τόσο τον Απρίλιο όσο και τον Μάιο. Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα τέσσερα κορυφαία μέλη του IACS από τη Γαλλία, τις ΗΠΑ, τη Νορβηγία και το Ηνωμένο Βασίλειο διέκοψαν την παροχή υπηρεσιών σε εταιρείες και πλοία που συνδέονται με τη Ρωσία, ενώ στα μέσα Μαρτίου το Συμβούλιο του IACS απεφάνθη τη διαγραφή του ρωσικού νηογνώμονα από μέλος του.

Τέλος, στελέχη του ινδικού νηογνώμονα διαψεύδουν τα δημοσιεύματα, τονίζοντας ότι ο IRClass δεν παρέχει τις υπηρεσίες του σε πλοία που ανήκουν ή διαχειρίζονται ρωσικών συμφερόντων εταιρείες.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.