Global Dream II: Παρθενικό ταξίδι με προορισμό… τα διαλυτήρια

Global Dream II: Παρθενικό ταξίδι με προορισμό… τα διαλυτήρια

403
Global Dream II: Παρθενικό ταξίδι με προορισμό… τα διαλυτήρια

Ένα ημιτελές mega-κρουαζιερόπλοιο βρίσκεται στο γερμανικό ναυπηγείο MV Werften όχι για να καθελκυστεί στο νερό, όπως θα ήταν λογικό, αλλά για να διαλυθεί, αναφέρει το περιοδικό An Bord. Το «Global Dream II» θα πωληθεί για scrap, σύμφωνα με το περιοδικό, καθώς ο σύνδικος πτώχευσης δεν μπορεί να βρει αγοραστή.

Το «Global Dream II», καθώς και το αδερφό πλοίο του, «Global Dream», αποτελούσαν μέρος του ναυπηγικού προγράμματος της Dream Cruises, με έδρα την Ασία. Ωστόσο, η εν λόγω εταιρεία όπως και το ναυπηγείο κατέρρευσαν μαζί με την Genting Hong Kong, της οποίας και ήταν θυγατρικές, όταν η πανδημία Covid-19 μείωσε σημαντικά τη ζήτηση για κρουαζιέρες.

Όσον αφορά το «Global Dream», δημοσίευμα του Bloomberg, τον Φεβρουάριο του 2022, έκανε λόγο για την ανάγκη εύρεσης αγοραστή μέχρι το καλοκαίρι του 2022. Ωστόσο, η προθεσμία εύρεσης αγοραστή ίσως μετατεθεί έως τα τέλη του 2023, οπότε και η Τhyssenkrupp AG, η οποία αγόρασε το γερμανικό ναυπηγείο MV Werften, θα θελήσει να αξιοποιήσει τον προβλήτα όπου βρίσκεται επί του παρόντος το «Global Dream» για τη ναυπήγηση πολεμικών πλοίων.

Φωτό: Bahnfrend/ Wikipedia

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.