Seanergy: Δημιουργεί spin-off για το παλαιότερο πλοίο της

Seanergy: Δημιουργεί spin-off για το παλαιότερο πλοίο της

486
Seanergy: Δημιουργεί spin-off για το παλαιότερο πλοίο της

Τη λειτουργία εταιρείας spin-off για το παλαιότερο Capesize M/V Gloriuship μέσω θυγατρικής της ανακοίνωσε πρόσφατα η Seanergy Maritime Holdings. Η νέα θυγατρική με το όνομα United Maritime Corporation θα λειτουργεί ως εταιρεία χαρτοφυλακίου για το M/V Gloriuship. Ήδη η United έχει αιτηθεί την εισαγωγή των κοινών μετοχών της στον Nasdaq και αναμένεται να υιοθετήσει ένα διαφοροποιημένο επιχειρηματικό μοντέλο με επενδύσεις σε διάφορους τομείς της ναυτιλίας, σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση.

«Το spin-off του 100% των κοινών μετοχών της United Maritime Corporation αντιπροσωπεύει μια σημαντική απόδοση για τους μετόχους μας. Το ΔΣ πιστεύει ότι η διανομή μετοχών μέσω μιας ξεχωριστής, δημόσιας ναυτιλιακής εταιρείας η οποία θα ακολουθήσει ένα διαφοροποιημένο επιχειρηματικό μοντέλο και μια μεγαλύτερη έκθεση σε διαφορετικά segments θα ενισχύσει την αξία των μετόχων», τόνισε ο κ. Σταμάτης Τσαντάνης, πρόεδρος και CEO της Seanergy Maritime Holdings.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.