United Maritime: Τέσσερα δεξαμενόπλοια για το spin-off της Seanergy

United Maritime: Τέσσερα δεξαμενόπλοια για το spin-off της Seanergy

391
United Maritime: Τέσσερα δεξαμενόπλοια για το spin-off της Seanergy

Τη νέα επένδυσή της στα δεξαμενόπλοια γνωστοποίησε η εισηγμένη στον Nasdaq, United Maritime Corp., με επικεφαλής τον κ. Σταμάτη Τσαντάνη. Βάσει σημερινής ανακοίνωσης της εταιρείας, η United εισήλθε σε συμφωνία για την απόκτηση δύο Aframaxes και δύο LR2 product tankers.

Ειδικότερα, τα δύο Aframax tankers έχουν ναυπηγηθεί το 2006 στη Νότια Κορέα και διαθέτουν χωρητικότητα περίπου 114.000 dwt έκαστο. Τα δύο LR2 product tankers ναυπηγήθηκαν στην Κίνα το 2008 και διαθέτουν χωρητικότητα περίπου 109.000 dwt έκαστο. Το συνολικό κόστος απόκτησης των τεσσάρων δεξαμενόπλοιων διαμορφώθηκε στα $79,5 εκατ.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της United Σταμάτης Τσαντάνης, δήλωσε χαρακτηριστικά τα εξής: «Με χαρά ανακοινώνουμε την εν λόγω απόκτηση-ορόσημο, η οποία σηματοδοτεί τη διαφοροποίηση της εταιρείας στην αγορά των δεξαμενόπλοιων και αυξάνει τη χωρητικότητα του στόλου στους σχεδόν 620.000 dwt (…)».

»Όπως έχει ήδη αναφερθεί, ο στόχος μας είναι η United να ακολουθήσει ένα διαφοροποιημένο επιχειρηματικό μοντέλο, αξιοποιώντας θελκτικές ευκαιρίες σε κλάδους με ισχυρές επικρατούσες συνθήκες. Το outlook για την αγορά δεξαμενόπλοιων είναι θετικό, και υποστηρίζεται από τη μικρή αύξηση του στόλου και τη σταδιακή ανάκαμψη της ζήτησης για πετρέλαιο και διυλισμένα προϊόντα, γεγονός που καθιστά την εν λόγω συναλλαγή ιδανική για την United».

Υπενθυμίζεται ότι η United Maritime συνιστά spin-off εταιρεία της εισηγμένης στον Nasdaq Seanergy Maritime Holdings Corp. η οποία διαχειρίζεται έναν στόλο 18 Capesizes.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.