Containerships: Οι ναύλοι σε παρεμφερή επίπεδα με ένα έτος πριν

Containerships: Οι ναύλοι σε παρεμφερή επίπεδα με ένα έτος πριν

70
Containerships: Οι ναύλοι σε παρεμφερή επίπεδα με ένα έτος πριν

Σε υγιή επίπεδα παραμένει η ναυλαγορά των containerships, παρά τις σταθερά πτωτικές τάσεις που επικρατούν επί πληθώρα εβδομάδων. Ο σχετικός δείκτης της Drewry WCI, που λαμβάνει υπόψη κύρια routes μεταξύ Ασίας, Ευρώπης και ΗΠΑ στην αγορά των containerships, διαμορφώθηκε στα $7.502,43/FEU την εβδομάδα 10-16 Ιουνίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πλέον ο δείκτης βρίσκεται μόλις σε κατά 8% υψηλότερα επίπεδα έναντι ενός έτους πριν, ενώ την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να βρεθεί σε χαμηλότερα επίπεδα έναντι της αντίστοιχης περιόδου ένα έτος πριν.

Όσον αφορά τα επιμέρους routes, οι ναύλοι παρέμειναν σε παρεμφερή επίπεδα σε εβδομαδιαία βάση: οι μεταβολές σε κάθε route περιορίστηκαν μεταξύ του -3% και του 2%. Στα route Σαγκάη-Ρότερνταμ αλλά και στο route Ρότερνταμ-Σαγκάη, οι ναύλοι βρίσκονται σε χαμηλότερα επίπεδα σε σχέση με πέρυσι κατά 13% και 11% αντίστοιχα.

2

Επί του παρόντος, οι υψηλότεροι ναύλοι καταγράφονται στο route Σαγκάη-Γένοβα, όπου το κόστος μεταφοράς ενός FEU είναι ίσο με $11.445, κατά 6% υψηλότερο σε σύγκριση με ένα έτος πριν. Σε ετήσια βάση, τη μεγαλύτερη διαφορά στο κόστος μεταφοράς containers εμφανίζει το route Ρότερνταμ-Νέα Υόρκη, όπου το κόστος είναι ίσο με $6.938/FEU, δηλαδή κατά 51% υψηλότερο σε σχέση με ένα έτος πριν.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.