Τα containerships οδηγός της αγοράς παραγγελιών

Τα containerships οδηγός της αγοράς παραγγελιών

99
Τα containerships οδηγός της αγοράς παραγγελιών

Σε ιδιαίτερα υψηλότερα επίπεδα έναντι εκείνων των λοιπών κύριων τύπων εμπορικών πλοίων έχουν διαμορφωθεί οι παραγγελίες containerships. Σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση της VesselsValue, οι παραγγελίες containerships την περίοδο Ιανουαρίου-Μαΐου 2022 ανήλθαν σε 228 πλοία, αντιπροσωπεύοντας ποσοστό 58,6% επί των συνολικών παραγγελιών bulk carriers, tankers, containerships και gas carriers.

Συνολικά, τους πρώτους πέντε μήνες του έτους πραγματοποιήθηκαν παραγγελίες για 389 bulk carriers, tankers, containerships και gas carriers. Μετά τα containerships, οι περισσότερες παραγγελίες ήταν για gas carriers και bulk carriers (76 και 68 αντίστοιχα). Ακόμη, από την αρχή του έτους μέχρι τα τέλη Μαΐου είχαν παραγγελθεί μόλις 17 δεξαμενόπλοια.

Τέλος, για τις παραγγελίες των 389 εμπορικών πλοίων έχουν διατεθεί συνολικά σχεδόν $32 δισ., το 92% των οποίων διατέθηκαν για τη ναυπήγηση containerships και gas carriers.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.