Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ HEMEXPO και ΣΕΚΠΥ

Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ HEMEXPO και ΣΕΚΠΥ

94
Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ HEMEXPO και ΣΕΚΠΥ

«Μνημόνιο Συνεργασίας» υπέγραψαν την Τετάρτη 8 Ιουνίου κατα τη διάρκεια της ναυτιλιακής έκθεσης των ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΩΝ οι Έλληνες Κατασκευαστές Ναυτιλιακού Εξοπλισμού – HEMEXPO και ο Σύνδεσμος Ελλήνων Κατασκευαστών Αμυντικού Υλικού – ΣΕΚΠΥ. Τη συμφωνία υπέγραψαν η πρόεδρος της HEMEXPO κ. Ελένη Πολυχρονοπούλου και ο πρόεδρος του ΣΕΚΠΥ κ. Τάσος Ροζολής, αναγνωρίζοντας ότι η ναυτιλία και η αμυντική βιομηχανία αλλά και οι δραστηριότητες που τα συνοδεύουν, αποτελούν στρατηγικό τομέα ανάπτυξης για τη χώρα.

Οι δύο πλευρές εκτιμούν ότι μέσω της συνεργασίας τους, δημιουργούν ανταγωνιστικό πλεονέκτημα καθώς αξιοποιούν ευκαιρίες και εκμεταλλεύονται στο έπακρο τις δυνατότητες, τη γνώση και την εμπειρία τους. Στόχος η ανάπτυξη συνεργειών που θα ενισχύσουν τον εξαγωγικό προσανατολισμό τους και ταυτόχρονα θα αυξήσουν την ανταγωνιστικότητά τους και τη διείσδυσή τους στις ξένες αγορές.

Ο πρόεδρος του ΣΕΚΠΥ κ. Τάσος Ροζολής δήλωσε ότι «η συνεργασία ΗΕΜΕΧΡΟ και ΣΕΚΠΥ θα οδηγήσει στην περαιτέρω ανάπτυξη των εξαγωγών των εταιρειών μελών των δύο φορέων. Συνέργεια των Ελλήνων Κατασκευαστών Αμυντικού τομέα με τους αντίστοιχους του ναυτιλιακού εξοπλισμού μόνο θετικά αποτελέσματα μπορεί να φέρει και για τους δύο αλλά και στη χώρα».

Εκ μέρους της HEMEXPO κ. Κώστας Φανουριάδης δήλωσε ότι: H HEMEXPO προχωρά σε μια ακόμα στρατηγική συνεργασία. Συνεργασία που στοχεύει όπως παραδοσιακά κάνουν οι Έλληνες Κατασκευαστές Ναυτιλιακού Εξοπλισμού εκτός των ελληνικών συνόρων. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι οι καρποί των συνεργείων μας με το ΣΕΚΠΥ θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας και θα φέρει περισσότερο συνάλλαγμα στη χώρα.

Σκοπός της συμφωνίας είναι να εντοπιστούν τομείς κοινού ενδιαφέροντος και δράσεις για:

  •  Να δημιουργηθούν νέες θέσεις απασχόλησης.
  • Να αυξηθεί ο κύκλος εργασιών και οι εξαγωγές των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στο κλάδο.
  • Να αυξηθούν οι δραστηριότητες έρευνας και τεχνολογικής ανάπτυξης νέων πρωτοτύπων προϊόντων με διατομεακές συνεργασίες.
  • Να αναπτυχθούν διεθνείς συνεργασίες που σκοπό θα έχουν την προώθηση αλλά και την ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών που θα εξοπλίσουν τις νέες σχεδιάσεις εμπορικών και πολεμικών πλοίων και ναυτιλιακού/αμυντικού εξοπλισμού.
  • Να αυξηθούν οι πιστοποιήσεις προϊόντων ώστε να καλύπτουν τις εκάστοτε προδιάγραφες.
  • Να συμβάλει στη δημιουργία μιας καινοτόμου βιομηχανικής Δραστηριότητας ναυτιλιακού εξοπλισμού στοχεύοντας κυρίως στη διεθνή αγορά.

IMG_1001

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.