Άνοιγμα της Σαγκάης και η ανησυχία για νέο κομφούζιο στους λιμένες των...

Άνοιγμα της Σαγκάης και η ανησυχία για νέο κομφούζιο στους λιμένες των ΗΠΑ

75
Άνοιγμα της Σαγκάης και η ανησυχία για νέο κομφούζιο στους λιμένες των ΗΠΑ

Το άνοιγμα της Σαγκάης, μετά από δύο μήνες lockdown, αναμένεται να δώσει νέα πνοή στο παγκόσμιο εμπόριο. Στο πλαίσιο αυτό, οι λιμένες της Καλιφόρνια αναμένουν αύξηση των εισαγωγών, όπως αναφέρει το Reuters.

Ειδικότερα, ανησυχία επικρατεί αναφορικά με έναν δυνητικό «βομβαρδισμό» πλοίων στους λιμένες της Δυτικής Ακτής των ΗΠΑ, τα οποία μόλις πρόσφατα «ανάρρωσαν» από το γιγαντιαίο κύμα εμπορευμάτων λόγω της πανδημίας.

Ο Mario Cordero, Executive Director του λιμένα του Λονγκ Μπιτς, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Θα έχουμε κάποιου τύπου έξαρση, δεδομένης της καθυστέρησης των εμπορευμάτων από την Κίνα, και δη τη Σαγκάη. Πόσο εκτενής θα είναι η εν λόγω έξαρση, μέλλει να φανεί».

Η Σαγκάη αποτελεί πολυσύχναστο λιμάνι, κυρίως για εμπορευματοκιβώτια, ενώ το σύμπλεγμα λιμένων Λος Άντζελες/Λονγκ Μπιτς είναι το πιο πολυσύχναστο στις ΗΠΑ. Συνεπώς, το εν λόγω θαλάσσιο route συνιστά πρωταγωνιστή του παγκόσμιου εμπορίου.

Σημειώνεται ότι τον Απρίλιο οι εισαγωγές του λιμένα Λονγκ Μπιτς κατέγραψαν άνοδο 9,2% και διαμορφώθηκαν σε νέο ρεκόρ, ενώ εκείνες στον λιμένα του Λος Άντζελες κατέγραψαν πτώση 6,8%, γεγονός που επιτρέπει έως έναν βαθμό στον λιμένα να προετοιμαστεί για την επικείμενη αύξηση.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.