Αισιοδοξία για τα tankers και στο βάθος οι κυρώσεις στο ρωσικό πετρέλαιο

Αισιοδοξία για τα tankers και στο βάθος οι κυρώσεις στο ρωσικό πετρέλαιο

117
Αισιοδοξία για τα tankers και στο βάθος οι κυρώσεις στο ρωσικό πετρέλαιο

Την πεποίθησή της πως η αγορά των δεξαμενόπλοιων βρίσκεται σε ρότα ανάκαμψης γνωστοποίησε η Concordia Maritime μέσω πρόσφατης ανάλυσης του CEO της, Erik Lewenhaupt.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η ανάλυση, τον Μάιο και τον Απρίλιο του 2022, οι ναύλοι των product tankers σημείωσαν σημαντική άνοδο, καθώς διαμορφώθηκαν σε υψηλότερα επίπεδα έναντι τόσο του συνόλου του 2021 όσο και έναντι του α’ τριμήνου του 2022.

Η εν λόγω εξέλιξη συνιστά απόρροια πληθώρας παραγόντων. Οι κυρώσεις χωρών ενάντια στη Ρωσία, με επίκεντρο τη Δύση, έχουν μεταβάλει το εμπόριο πετρελαίου και πετρελαιοειδών. Αυτό καθίσταται εμφανές και στις εισαγωγές ντίζελ της Ευρώπης, με τη Μέση Ανατολή, τη Βόρεια Αμερική και την Ασία να διαδραματίζουν πρωτεύοντα ρόλο, οδηγώντας σε αύξηση των τονομιλίων.

Όπως σημειώνεται στην ανάλυση της Concordia Maritime, η γεωπολιτική αστάθεια αναμένεται να συνεχίσει να επιδρά σε σημαντικό βαθμό στην αγορά τόσο του πετρελαίου όσο και των δεξαμενόπλοιων. Βάσει αυτού, το outlook για την αγορά των product tankers παραμένει αισιόδοξο για το υπόλοιπο του β’ τριμήνου αλλά και για το υπόλοιπο του 2022.

Τέλος, σημειώνεται ότι η Concordia Maritime εδρεύει στη Σουηδία και είναι εισηγμένη στον Nasdaq. Ακόμη, διαθέτει στόλο 11 δεξαμενόπλοιων, εκ των οποίων τα δέκα είναι τύπου clean Panamax και βρίσκονται σε συμβόλαια χρονοναύλωσης με ορίζοντα το 2026.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.