Τα ευρωπαϊκά αεροδρόμια σε… «εμπορική» στροφή

Τα ευρωπαϊκά αεροδρόμια σε… «εμπορική» στροφή

83
Τα ευρωπαϊκά αεροδρόμια σε… «εμπορική» στροφή

Σημαντικές προκλήσεις συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν τα ευρωπαϊκά αεροδρόμια, στο επίκεντρο των οποίων βρίσκονται η συμφόρηση επιβατών αλλά και οι ακυρώσεις πτήσεων. Υπό τις παρούσες συνθήκες, βάσει δημοσιεύματος του TheLoadstar, τα ευρωπαϊκά αεροδρόμια επενδύουν στις εμπορικές αερομεταφορές.

Ειδικότερα, το αεροδρόμιο των Βρυξελλών ανακοίνωσε επενδύσεις ύψους $75 εκατ. με στόχο τον εκσυγχρονισμό των υποδομών εμπορευμάτων του. Από τις αρχές του 2025, στις υποδομές θα συμπεριλαμβάνονται τρία νέα μοντέρνα και βιώσιμα κτίρια σε μια έκταση 83.500 τ.μ.

Ταυτόχρονα, το αεροδρόμιο Σίπχολ του Άμστερνταμ δίνει κι εκείνο έμφαση στις λειτουργίες cargo. Πιο συγκεκριμένα, αλλάζει η πρόσβαση των χειριστών, με φόντο την αύξηση της ασφάλειας. Βάσει αυτού του βήματος, οι χειριστές θα είναι υποχρεωμένοι να καταχωρούν ψηφιακά οποιοδήποτε εμπόρευμα. Μάλιστα, αποτελεί μέρος της γενικότερης στρατηγικής του αεροδρομίου με επίκεντρο την ψηφιοποίηση.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.