200 νέα μέλη για το Propeller Club Πειραιά

    735
    200 νέα μέλη για το Propeller Club Πειραιά

    Την Τρίτη 31 Μαΐου, στο Ναυτικό Όμιλο Ελλάδας και παρουσία του νέου πρέσβη των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ελλάδα και επίτιμου προέδρου του Club κ. George Tsunis, το Propeller Club Πειραιά υποδέχτηκε 200 νέα μέλη.

    Στην Ημέρα των Μελών, παρευρέθηκαν επίσης ο Υφυπουργός Ναυτιλίας, Κώστας Κατσαφάδος, ο Βουλευτής του Ελληνικού Κοινοβουλίου, Γιώργος Κουμουτσάκος, η Πρέσβειρα του Παναμά κ. Julie Lymberopoulos, ο Πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Ελλάδος, Γιώργος Προκοπίου, ο καπτ. Παναγιώτης Τσάκος, ο Επίτιμος Γενικός Γραμματέας του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (ΙΜΟ), Ευθύμιος Μητρόπουλος, ο Αντιπρόεδρος του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Γιώργος Αλεξανδράτος, o Πρόεδρος της Ελληνικής Μεσογειακής Επιτροπής της Intercargo Βασίλειος Μπακολίτσας,  ο Αντιπρόεδρος της Intercargo, Σπύρος Ταράσσης, η Πρόεδρος της Wista Hellas, Έλπη Πετράκη, πλοιοκτήτες και στελέχη της ελληνικής ναυτιλίας, μέλη και φίλοι του Club.

    Έχοντας κάνει μια μεγάλη προσπάθεια ανανέωσης τα τελευταία 3 χρόνια, και μετά από δύο χρόνια περιορισμών λόγω πανδημίας, το Propeller Club Πειραιά οργάνωσε μια όμορφη και ενδιαφέρουσα Ημέρα των Μελών, με φυσική πλέον παρουσία.

    Στον χαιρετισμό του ο πρόεδρος του Propeller Club Κωστής Φραγκούλης, αφού υποδέχτηκε τα νέα μέλη, αναφέρθηκε στη μεγάλη σημασία της συνεχούς ανανέωσης του Club με νέα, ενεργά μέλη που θα συμμετέχουν στις διαδικασίες του Club και θα συνεισφέρουν στην επίτευξη των στόχων του.

    image00002

    «Σήμερα καλωσορίζουμε εσάς τα 200 νέα μέλη μας» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Φραγκούλης. «Φτάσαμε πλέον τα 700 μέλη και είμαστε  το μεγαλύτερο Propeller στον κόσμο, πρώτο ανάμεσα σε 72 άλλα Club. Μου δίνει ιδιαίτερη χαρά το γεγονός αυτής της μεγάλης ανάπτυξης αλλά και ανανέωσης που πετύχαμε κατά την διάρκεια της πανδημίας. Στόχος είναι να συνεχιστεί η ανάπτυξη. Η ποιοτική ανάπτυξη καθώς στην οικογένειά μας εισήλθαν και εισέρχονται συνεχώς κορυφαία μέλη της ναυτιλιακής κοινότητας και όχι μόνο».

    Στην εκδήλωσε παρευρέθηκε και απηύθυνε χαιρετισμό ο νέος πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα και πλέον επίτιμος Πρόεδρος του Propeller Club Πειραιά κ. George Tsunis. O πρέσβης αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στις Ελληνικές του ρίζες από τη Ναυπακτία, τις εξαιρετικές Ελληνοαμερικανικές σχέσεις και τη στενή σχέση συνεργασίας με το Propeller Club. Καθώς σύμφωνα με την παράδοση ο εκάστοτε πρέσβης παίρνει το χρίσμα του Επίτιμου Προέδρου του Propeller Club, ο κ. Φραγκούλης παρέδωσε στον πρέσβη το Πιστοποιητικό του Επίτιμου Προέδρου, καρφίτσωσε στο πέτο του το pin του Propeller Club ενώ ο κ. Τσούνης φόρεσε φόρεσε επί τόπου τη γραβάτα του Club που του προσφέρθηκε.

    Λίγο αργότερα, σε τηλεοπτική συνέντευξή του ο κ. Τσούνης δήλωσε χαρακτηριστικά πως «δεν είναι τυχαίο πως σήμερα έχουμε 200 νέα μέλη, πως το Propeller Club Πειραιά είναι το μεγαλύτερο στον κόσμο, ο Ελληνικός εμπορικός στόλος είναι ο μεγαλύτερος στον κόσμο, διότι ξέρετε, οι Έλληνες είναι οι καλύτεροι από κάθε άλλον, σε ό,τι έχει να κάνει με την θάλασσα».

    Ομιλία με θέμα «Ουκρανία: Οι 100 ημέρες που άλλαξαν τον κόσμο και η διεθνής ναυτιλία» πραγματοποίησε ο πρώην Υπουργός και βουλευτής κ. Γιώργος Κουμουτσάκος, τον οποίο το Club επίσης καλωσόρισε ως νέο μέλος.

    image00008

    Στην πολύ ενδιαφέρουσα ομιλία του ο κ. Κουμουτσάκος ανέφερε μεταξύ άλλων πως «ο πόλεμος έχει έως τώρα δύο ηττημένους – τη Ρωσία και την Ουκρανία – έναν κερδισμένο – τις ΗΠΑ –  έναν δυνητικά κερδισμένο – την Κίνα – και έναν εμφανώς τραυματισμένο – την Ευρώπη». Ο κ. Κουμουτσάκος αναφέρθηκε ακόμη στην  «επερχόμενη επισιτιστική καταστροφή», στην ενεργειακή κρίση, στις κυρώσεις προς τη Ρωσία που λειτουργούν ως ένα δίκοπο μαχαίρι και βεβαίως στις επιπτώσεις στη διεθνή και Ελληνική ναυτιλία και στις νέες συνθήκες του παγκόσμιου θαλάσσιου εμπορίου. Τέλος, ο κ. Κουμουτσάκος δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι, οι ναυτικοί σε αυτές τις πολύ απαιτητικές συνθήκες, τόνισε την υπεροχή της Ελληνικής ναυτοσύνη και μοιράστηκε με τους παρευρισκόμενους μια απορία του: «γιατί δεν έχουμε ακόμα έδρα ναυτιλιακής επιστήμης στην Ακαδημία Αθηνών; Εάν όχι τώρα που η ναυτιλιακή Ελλάς διαπρέπει σε παγκόσμια κλίμακα, τότε πότε;»

    Σημαντικά σημεία της βραδιάς ήταν η ανακοίνωση του Παγκόσμιου Συνεδρίου του International Propeller Club που διοργανώνει το Propeller Πειραιά στην Αθήνα, στις 20-22 Σεπτεμβρίου 2022.

    «Δουλεύουμε πυρετωδώς γι’ αυτή την τόσο σημαντική διοργάνωση που είναι μια μεγάλη ευκαιρία για την Ελλάδα, την Ελληνική Ναυτιλία, το Propeller Club Πειραιά, να γίνουν το επίκεντρο των εξελίξεων στη Ναυτιλία παγκοσμίως» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Φραγκούλης.

    Το Παγκόσμιο Συνέδριο του Σεπτεμβρίου θα έχει, άμεσα, και το δικό του site όπου θα αναρτώνται όλες οι πληροφορίες και οι ενημερώσεις σχετικά με τη διοργάνωση, ενώ το σάιτ αυτό θα είναι συνδεδεμένο με το καινούριο και ανανεωμένο site του Propeller Club Πειραιά που παρουσιάστηκε ολοκληρωμένο τον περασμένο μήνα.

    Επίσης ο κ. Φραγκούλης ανακοίνωσε τη δημιουργία του Junior Club με σκοπό την προσέλκυση ακόμη περισσότερο της νέας γενιάς στη ναυτιλία και στο Propeller Club αλλά και στη στρατηγική συνεργασία με τον Ναυτικό Όμιλο Ελλάδας και την ΗELMEPA, μια σύμπραξη που θα πραγματοποιηθεί μέσα στη χρονιά,  οπότε και θα ανακοινωθούν περισσότερες λεπτομέρειες.

    Τέλος, ο κ Φραγκούλης ανακοίνωσε με μεγάλη συγκίνηση και χαρά ότι μόλις στις 27 Μαΐου το Club απέκτησε την δική του στέγη, τα δικά του ιδιόκτητα γραφεία,  στην οδό Δευτέρας Μεραρχίας Αρ. 2, «ώστε να συνεχίσει το Propeller Club» όπως χαρακτηριστικά είπε, «να εκπέμπει σαν φάρος από το λιμάνι του Πειραιά».

     

    Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.