Τα «Ποσειδώνια» μετρούν αντίστροφα: Έσπασαν όλα τα ρεκόρ

Τα «Ποσειδώνια» μετρούν αντίστροφα: Έσπασαν όλα τα ρεκόρ

1914
Τα «Ποσειδώνια» μετρούν αντίστροφα: Έσπασαν όλα τα ρεκόρ
(Α-Δ): ο κ. Θεόδωρος Βώκος, ο κ. Θεμιστοκλής Βώκος και η κα. Νανά Μιχαήλ

Λίγες μόνο ημέρες πριν από τα εγκαίνια της μεγαλύτερης ναυτιλιακής έκθεσης του κόσμου, οι διοργανωτές των «Ποσειδωνίων», στην πρώτη τους συνάντηση με τη δημοσιογραφική κοινότητα της Αθήνας, ανακοίνωσαν ότι η έκθεση θα ξεπεράσει σε αριθμούς τόσο εκθετών όσο και επισκεπτών κάθε προηγούμενο. Αν και υπήρχαν οι αναμενόμενες ακυρώσεις από κινεζικές εταιρείες, η συμμετοχή νέων εταιρειών, κυρίως από την Ευρώπη, ξεπερνά κάθε προσδοκία. Με δεδομένο ότι σε δύο χρόνια οι κινεζικές εταιρείες θα επιθυμήσουν να επιστρέψουν στα «Ποσειδώνια» ως εκθέτες, οι χώροι του Metropolitan Expo, όπου διοργανώνεται η έκθεση, δεν θα είναι επαρκείς.

Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα είναι επίσης η είδηση ότι δέκα χώρες θα εκπροσωπηθούν στην Ελλάδα τις ημέρες των «Ποσειδωνίων» από υψηλόβαθμες κυβερνητικές, διπλωματικές και επιχειρηματικές αποστολές. Οι αρμόδιοι υπουργοί για θέματα Ναυτιλίας των δέκα αυτών χωρών έρχονται στην Ελλάδα χωρίς συγκεκριμένη πρόσκληση από την ελληνική κυβέρνηση αλλά με δική τους πρωτοβουλία, επισφραγίζοντας το ότι η Αττική θα είναι το κέντρο των ναυτιλιακών εξελίξεων για τον μήνα Ιούνιο.

Σημειώνεται ότι η έκθεση «Ποσειδώνια» λαμβάνει χώρα στο Metropolitan Expo από τη Δευτέρα 6 έως την Παρασκευή 10 Ιουνίου και το ενδιαφέρον της διεθνούς ναυτιλιακής κοινότητας είναι τόσο μεγάλο, που ήδη όλες οι ξενοδοχειακές υπηρεσίες και οι υπηρεσίες τροφοδοσίας μιλούν για κρατήσεις που έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο.

Τα «Ποσειδώνια» επιστρέφουν τέσσερα έτη μετά, λόγω της απουσίας του 2020 εν μέσω της πανδημίας. Η εν λόγω απουσία έχει συσσωρεύσει την τεράστια επιθυμία όλων των μελών της ελληνικής και διεθνούς ναυτιλιακής κοινότητας: στα φετινά «Ποσειδώνια» ο αριθμός των εκθετών θα είναι ίσος με 1.908, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι τα εθνικά περίπτερα (pavilions) θα είναι 24.

Τα «Ποσειδώνια» θα είναι και φόρουμ πολιτικών συζητήσεων και διαβουλεύσεων, αφού η Ευρωπαία Επίτροπος Μεταφορών Adina Vălean όχι μόνο θα παραστεί στα εγκαίνια, αλλά θα παραχωρήσει και συνέντευξη Τύπου προκειμένου να συζητήσει με εκπροσώπους των εθνικών και διεθνών ΜΜΕ για θέματα ευρωπαϊκής ναυτιλιακής πολιτικής.

Και στα φετινά Ποσειδώνια η παρουσία των Ναυτικών Χρονικών και της Isalos.net θα είναι πολυεπίπεδη, διατηρώντας περίπτερο (3.131/9) και διοργανώνοντας πληθώρα δράσεων.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.