Ένωση δυνάμεων για τη βελτίωση της επιχειρησιακής απόδοσης των πλοίων

Ένωση δυνάμεων για τη βελτίωση της επιχειρησιακής απόδοσης των πλοίων

83
Ένωση δυνάμεων για τη βελτίωση της επιχειρησιακής απόδοσης των πλοίων

Ο όμιλος CMA CGM υπέγραψε πρόσφατα μνημόνιο συνεργασίας (MoU) με την PSA Corporation, θυγατρική του ομίλου PSA International, για την αξιοποίηση καινοτόμων ψηφιακών λύσεων, οι οποίες θα βοηθήσουν την CMA CGM να μειώσει το ανθρακικό αποτύπωμα των δραστηριοτήτων της στη Σιγκαπούρη.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας τους, η CMA CGM θα χρησιμοποιήσει στον τερματικό σταθμό CMA CGM-PSA Lion Terminal (CPLT) στη Σιγκαπούρη την ψηφιακή λύση Opt-E-Arrive της PSA, η οποία θα επιτρέπει στα πλοία της εταιρείας να ρυθμίζουν την ταχύτητά τους έτσι ώστε να φτάνουν την κατάλληλη ώρα στην αποβάθρα του CPLT, αποφεύγοντας τη στάση στο αγκυροβόλιο. Με αυτόν τον τρόπο θα επιτυγχάνεται μείωση της κατανάλωσης καυσίμου των πλοίων και ως εκ τούτου και των παραγόμενων ανθρακικών εκπομπών. Συγκεκριμένα, η CMA CGM εκτιμά ότι η χρήση του Opt-E-Arrive θα μπορούσε να αποφέρει ετήσια εξοικονόμηση καυσίμων της τάξης του 4-7% για όλα τα πλοία της που επιχειρούν στη Σιγκαπούρη.

Παράλληλα, η CMA CGM έχει αναλάβει και άλλες πρωτοβουλίες για την υιοθέτηση καθαρότερων εναλλακτικών ναυτιλιακών καυσίμων στη Σιγκαπούρη, καθώς τον περασμένο Φεβρουάριο η εταιρεία πραγματοποίησε τον πρώτο δοκιμαστικό ανεφοδιασμό βιοκαυσίμου στο πλοίο «APL PARIS», ενώ τον Μάρτιο το containership «CMA CGM SCANDOLA» έγινε το πρώτο πλοίο στη Σιγκαπούρη που εφοδιάστηκε από φορτηγίδα με καύσιμο LNG.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.