Οι liner εταιρείες σε πορεία συνεχούς εκρηκτικής κερδοφορίας

Οι liner εταιρείες σε πορεία συνεχούς εκρηκτικής κερδοφορίας

121
Οι liner εταιρείες σε πορεία συνεχούς εκρηκτικής κερδοφορίας

Ο κολοσσός των τακτικών γραμμών Maersk προέβη σε αναθεώρηση της εκτιμώμενης κερδοφορίας του για το 2022, απόρροια των συνιστωσών που επηρεάζουν τις εφοδιαστικές αλυσίδες. Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρει δημοσίευμα του Reuters, η Maersk εκτιμά ότι τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) για το 2022 θα ανέλθουν σε περίπου $30 δισ. έναντι $24 δισ. που ήταν η προηγούμενη εκτίμηση.

Σημειώνεται ότι, το α΄ τρίμηνο του 2022, τα έσοδα της Maersk ανήλθαν σε $19,3 δισ., ενώ το EBITDA διαμορφώθηκε στα $9,2 δισ., ξεπερνώντας τις πρότερες εκτιμήσεις για $19 δισ. και $8,4 δισ. αντίστοιχα. Η εξαιρετική κερδοφορία συνιστά, μεταξύ άλλων, απόρροια της σημαντικής αύξησης των ναύλων σε σύγκριση με το α΄ τρίμηνο του 2021.

Ωστόσο, σύμφωνα με τη Maersk, ο όγκος διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων κατέγραψε πτώση 7% μεταξύ του Ιανουαρίου και του Μάρτιου. Οι εφοδιαστικές αλυσίδες συνεχίζουν να έρχονται αντιμέτωπες με πληθώρα προκλήσεων, που δυσχεραίνουν την αγορά και την οικονομία. Η Maersk εκτιμά ότι η παγκόσμια ζήτηση για containers θα παραμείνει σε παρεμφερή επίπεδα το 2022.

Επιπλέον, υπάρχει ανησυχία ότι οι προκλήσεις με τις οποίες έρχονται αντιμέτωπες οι παγκόσμιες εφοδιαστικές αλυσίδες θα θέσουν φρένο στην οικονομία, επιβραδύνοντας την ανάκαμψή της.

Φωτό: Broadreach/ Pixabay

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.