Η υπερανάπτυξη της Ινδίας φέρνει χαμόγελα στη ναυτιλιακή κίνηση

Η υπερανάπτυξη της Ινδίας φέρνει χαμόγελα στη ναυτιλιακή κίνηση

110
Η υπερανάπτυξη της Ινδίας φέρνει χαμόγελα στη ναυτιλιακή κίνηση

Θετικές εξελίξεις διαφαίνονται στην ινδική χερσόνησο ως προς τις θαλάσσιες μεταφορές από και προς τη χώρα. Όλα τα σημαντικά διεθνή λιμάνια της Ινδίας έχουν καταγράψει εντυπωσιακό ρυθμό ανάπτυξης και διακίνησης φορτίων της τάξης του 6,94% κατά τη διάρκεια του FY2021-22, σε σχέση με το προηγούμενο οικονομικό έτος (Y-o-Y). Η ανακοίνωση του Υπουργείου Λιμένων, Ναυτιλίας και Ενδοποτάμιων Μεταφορών αναφέρει επίσης ότι τα πέντε μεγάλα λιμάνια της χώρας κατέγραψαν την υψηλότερη άνοδο ως προς τη διακίνηση φορτίων στη σύγχρονη ιστορία τους.

Επιπλέον, η Αρχή Εσωτερικών Πλωτών Οδών της Ινδίας (IWAI), το κρατικό θεσμικό όργανο που είναι υπεύθυνο για τις πλωτές οδούς στην Ινδία, ανακοίνωσε ότι διακινήθηκαν 105 εκατ. τόνοι φορτίου μέσω των εθνικών πλωτών οδών, σημειώνοντας επίσης εντυπωσιακή αύξηση 25,61% σε ετήσια βάση.

Οι εξελίξεις αυτές συνάδουν με τους στόχους του Maritime India Vision, που ανακοίνωσε πριν από λίγους μήνες το Υπουργείο Λιμένων, Ναυτιλίας και Ενδοποτάμιων Μεταφορών (PSW). Η προσπάθεια που καταβλήθηκε για τον εκσυγχρονισμό, την αυτοματοποίηση καθώς και την ψηφιοποίηση των διαδικασιών που αφορούν τις θαλάσσιες και τις ενδοποτάμιες μεταφορές οδήγησε σε θετικά αποτελέσματα, αφού τόσο το κόστος όσο και ο χρόνος διακίνησης φορτίων έχουν μειωθεί δραστικά.

Μιλώντας σε πρόσφατη ημερίδα, ο υπουργός Λιμένων, Ναυτιλίας και Ναυτιλίας της Ένωσης, Sarbananda Sonowal, τόνισε ότι το υπουργείο υλοποιεί σε όλη τη χώρα πολυεπίπεδες και σημαντικότατες δράσεις για την επίτευξη των κύριων στόχων του Maritime India Vision 2030. Η αναμόρφωση των λιμενικών υπηρεσιών, των ενδοποτάμιων μεταφορών και των κέντρων logistics και συνδυασμένων μεταφορών της χώρας έχει ως απώτερο σκοπό τη διευκόλυνση του διεθνούς εμπορίου της χώρας, που ήδη βρίσκεται σε υπερανάπτυξη.

Αρμόδιες υπηρεσίες στο Δελχί ανακοίνωσαν, μάλιστα, ότι η Ινδία έχει θέσει ως άμεσο στόχο των εξαγωγών της χώρας τα 500 δισ. δολάρια, για τη δημοσιονομική περίοδο 2022-2023. Αξιωματούχοι στο Δελχί υποστηρίζουν ότι η πανδημία του Covid-19 έχει «διδάξει» τη χώρα να «ξανασκέφτεται» τους τρόπους επικράτησής της στο παγκόσμιο εμπόριο. Τον Δεκέμβριο του 2021, οι εξαγωγές ανήλθαν σε 37,8 δισ. δολάρια ΗΠΑ, αριθμός-ρεκόρ για τα δεδομένα της χώρας, ενώ για το 2022 οι εξαγωγές αναμένεται να αγγίξουν τα 400 δισ. δολάρια.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.