Κορύφωση της συμφόρησης containerships

Κορύφωση της συμφόρησης containerships

104
Κορύφωση της συμφόρησης containerships

Η συμφόρηση στους παγκόσμιους λιμένες βρίσκεται εκ νέου σε ανοδική πορεία, απόρροια μεταξύ άλλων της επίδρασης των οριζόντιων μέτρων της Κίνας προς αντιμετώπιση της έξαρσης κρουσμάτων Covid-19 σε κομβικές πόλεις του παγκόσμιου θαλάσσιου εμπορίου, όπως η Σαγκάη. Στο πλαίσιο αυτό, δημοσίευμα του TheLoadstar, επικαλούμενο δεδομένα της Windward, η οποία συνιστά εταιρεία που επικεντρώνεται μεταξύ άλλων στη διαχείριση κινδύνου για εταιρείες που δραστηριοποιούνται στη ναυτιλία, εστιάζεται στη συμφόρηση containerships σε διεθνείς λιμένες.

Ειδικότερα, περίπου ένα στα πέντε containerships του παγκόσμιου στόλου αναμένει στη ράδα. Το εν λόγω στατιστικό στοιχείο πηγάζει από πρόσφατα δεδομένα της Windward, που κάνουν λόγο για 1.826 «εν αναμονή» containerships. Την ίδια ώρα, πάνω από ένα στα τέσσερα από αυτά (27,7% ‒ 506 στα 1.826) αναμένουν εκτός κινεζικών λιμένων. Σημειώνεται ότι το αντίστοιχο ποσοστό τον Φεβρουάριο του 2022 ήταν ίσο με περίπου 15% (260 πλοία).

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.