Ένα νέο εργαλείο για την παρακολούθηση των GHG εκπομπών των πλοίων

Ένα νέο εργαλείο για την παρακολούθηση των GHG εκπομπών των πλοίων

58
Ένα νέο εργαλείο για την παρακολούθηση των GHG εκπομπών των πλοίων

Ο νηογνώμονας ClassNK ανακοίνωσε το λανσάρισμα του «ClassNK ZETA (Zero Emission Transition Accelerator)», ενός νέου εργαλείου διαχείρισης των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τον ακριβή προσδιορισμό των εκπομπών CO₂ και τον υπολογισμό του ετήσιου δείκτη έντασης άνθρακα (CII) των πλοίων.

Καθώς εντείνονται οι παγκόσμιες προσπάθειες για τη διαμόρφωση μιας κοινωνίας μηδενικών εκπομπών, έχει έρθει η ώρα για τη ναυτιλιακή βιομηχανία να ξεκινήσει τη συστηματική παρακολούθηση, διαχείριση και αναφορά των παραγόμενων εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου του κλάδου. Ο ClassNK, μέσω των υπηρεσιών ClassNK Zero Emission Transition Support Services που παρέχει, υποστηρίζει τους πελάτες του στις προσπάθειές τους για μια ομαλή μετάβαση σε δραστηριότητες μηδενικών εκπομπών, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να παρακολουθούν και να διαχειρίζονται τις εκπομπές CO₂ των πλοίων τους.

Το νέο εργαλείο ClassNK ZETA συνδέεται με την υπηρεσία ClassNK MRV Portal και εμφανίζει στους χρήστες τα επίπεδα εκπομπών CO₂ των πλοίων καθώς και ολόκληρου του στόλου τους, παρέχοντας τη δυνατότητα ελέγχου των εκτιμώμενων ετήσιων εκπομπών CO₂ και των δεικτών CII, και σύγκρισης αυτών με τους στόχους που έχει θέσει η κάθε εταιρεία. Παράλληλα, το ClassNK ZETA προσομοιώνει τις αλλαγές στις εκπομπές CO₂ ενός συγκεκριμένου πλοίου ή στόλου που θα παρατηρούνταν από τη μείωση της ταχύτητας πλεύσης, την εγκατάσταση συστημάτων εξοικονόμησης ενέργειας ή την κατανάλωση διαφορετικών καυσίμων, διευκολύνοντας τους χρήστες να επιλέξουν τα κατάλληλα μέτρα για τη μείωση του ανθρακικού αποτυπώματος των πλοίων τους.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.