Λιμενικές επενδύσεις $11 εκατ. στην Αρκτική Ζώνη

Λιμενικές επενδύσεις $11 εκατ. στην Αρκτική Ζώνη

76
Λιμενικές επενδύσεις $11 εκατ. στην Αρκτική Ζώνη

Επένδυση $11 εκατ., με επίκεντρο την κατασκευή λιμένα στην Όνεγκα της Αρκτικής Ζώνης, αναφέρει σε πρόσφατο δημοσίευμά του το TASS.

Πιο συγκεκριμένα, ο εν λόγω λιμένας θα εξυπηρετεί τη μεταφορά εμπορευμάτων κατά μήκος του Βόρειου Περάσματος.

Ειδικότερα, η εκτιμώμενη διαχειριστική ικανότητα του λιμανιού είναι ίση με 1-1,4 εκατ. τόνους ετησίως και οι εγκαταστάσεις αναμένεται να έχουν έκταση 167 εκταρίων. Επιπλέον, ο λιμένας θα διαθέτει εκτενείς σιδηροδρομικές υποδομές, ενώ ιδιαίτερη σημασία θα δοθεί στη σύνδεση με τις εγκαταστάσεις πετρελαίου και φυσικού αερίου. Οι τελευταίες έχουν κατασκευαστεί ως μέρος της γενικότερης στρατηγικής της Μόσχας, υπό το σχέδιο ανάπτυξης της Αρκτικής Ζώνης.

Το σχέδιο ανάπτυξης απασχολεί ιδιαίτερα τη ρωσική κυβέρνηση. Ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν πρόσφατα σχολίασε ότι θεωρεί απαραίτητο να εγκριθεί το ενοποιημένο αναπτυξιακό σχέδιο του Βόρειου Περάσματος με χρονικό ορίζοντα το 2035. Το Βόρειο Πέρασμα, άλλωστε, αναμένεται να αποτελέσει κρίσιμη αρτηρία του παγκόσμιου εμπορίου και η διασφάλιση της αξιόπιστης και ασφαλούς μεταφοράς εμπορευμάτων είναι ζήτημα υψηλής σημαντικότητας.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.