Η λιμενική συμφόρηση παραμένει στα ύψη στην Κίνα 

Η λιμενική συμφόρηση παραμένει στα ύψη στην Κίνα 

140
Η λιμενική συμφόρηση παραμένει στα ύψη στην Κίνα 

Τα νέα περιοριστικά μέτρα στη Σαγκάη προς περιορισμό της πανδημίας φαίνεται πως επιδεινώνουν τη λιμενική συμφόρηση στη Βόρεια Κίνα.

Σύμφωνα με διαθέσιμα στοιχεία της Signal Ocean, την Κυριακή 10 Απριλίου, 462 bulkers ανέμεναν να εισέλθουν σε λιμάνια της Βόρειας Κίνας, προκειμένου να ξεφορτώσουν σιτηρά και μεταλλεύματα. Δύο εβδομάδες μετά την επιβολή των περιοριστικών μέτρων στη Σαγκάη, η συμφόρηση έχει επεκταθεί και στο Ningbo-Zhoushan, καθώς οι πλοιοκτήτες επιλέγουν άλλα λιμάνια στην προσπάθειά τους να αποφύγουν τις ελλείψεις φορτηγών και το κλείσιμο αποθηκών στη Σαγκάη.

Ως εκ τούτου, τη Δευτέρα 11 Απριλίου, 222 bulkers ανέμεναν στη Σαγκάη, όταν έναν μήνα πριν ο αριθμός αυτός ήταν μειωμένος κατά 15%, σύμφωνα με δεδομένα του Bloomberg. Στο Ningbo-Zhoushan, η συμφόρηση άγγιζε τα 134 πλοία, ενώ ακόμη πιο βόρεια, στα λιμάνια Rizhao, Dongjiakou και Qingdao, καταγράφηκε αύξηση 33% στον αριθμό των bulk carriers που αναμένουν να ξεφορτώσουν (121).

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.