Εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα στις έγκαιρες αφίξεις containerships

Εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα στις έγκαιρες αφίξεις containerships

156
Εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα στις έγκαιρες αφίξεις containerships

Μειωτικές τάσεις καταγράφονται στην αξιοπιστία των αφίξεων containerships σε υπερατλαντικά routes με προορισμό την Ανατολική Ακτή των ΗΠΑ. Σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση του οίκου αναλύσεων Xeneta, τον Ιανουάριο του 2022, μόλις το 18% των πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων έφτασαν «στην ώρα τους», σημειώνοντας νέο χαμηλό αξιοπιστίας. Ο μέσος όρος του χρόνου καθυστέρησης ήταν ίσος με 9,5 ημέρες.

Ειδικότερα, τη μικρότερη καθυστέρηση κατέγραψαν πλοία που διαχειρίζονται τα μέλη της 2M alliance (Maersk και MSC), το 23% των πλοίων της οποίας έφτασαν χωρίς καθυστέρηση. Παρότι το εν λόγω ποσοστό δεν είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακό, είναι αρκετά υψηλότερο έναντι εκείνων που σημείωσαν λοιπές συμμαχίες εταιρειών τακτικών γραμμών.

Πιο συγκεκριμένα, τόσο η The Alliance (Hapag-Lloyd, Yang Ming, ONE, HMM) όσο και η Ocean Alliance (CMA CGM, COSCO, Nippon Express, OOCL, Evergreen) κατέγραψαν ποσοστά έγκαιρων αφίξεων που δεν ξεπερνούν το 10% τον Ιανουάριο.

Screenshot 2022-03-31 141729

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι οι εταιρείες των προαναφερθεισών συμμαχιών διαθέτουν στόλους μεταφορικής ικανότητας που αθροιστικά ξεπερνούν τα 20 εκατ. TEUs, αντιπροσωπεύοντας άνω του 80% του παγκόσμιου στόλου, σε όρους μεταφορικής ικανότητας.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.