John A. Angelicoussis: Το νεότευκτο κόσμημα της Maran Gas

John A. Angelicoussis: Το νεότευκτο κόσμημα της Maran Gas

8303
John A. Angelicoussis: Το νεότευκτο κόσμημα της Maran Gas

Την παραλαβή του νεότευκτου LNG carrier “John A. Angelicoussis” ανακοίνωσε ο όμιλος Αγγελικούση, με επικεφαλής τη Μαρία Αγγελικούση, μέσω ανάρτησης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Το εν λόγω πλοίο αποτελεί μέλος του στόλου της εταιρείας Maran Gas και η ονοματοδοσία του φόρο τιμής στον αείμνηστο Ιωάννη Α. Αγγελικούση.

Το “John A. Angelicoussis” παραδόθηκε την Πέμπτη 31 Μαρτίου, ναυπηγήθηκε από τη νοτιοκορεατική Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering, διαθέτει μεταφορική ικανότητα ίση με 173.400 κ.μ. και φέρει την ελληνική σημαία. Ακόμη, τα τεχνικά του χαρακτηριστικά επιτρέπουν τη μείωση της ημερήσιας κατανάλωσης καυσίμου κατά περίπου 3,5 τόνους. Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με τις χαμηλές, σε σύγκριση με αντίστοιχα πλοία, εκπομπές αερίων θερμοκηπίου του το καθιστούν ένα από τα πιο ενεργειακά αποδοτικά LNG carriers αλλά και το κόσμημα του στόλου της Maran Gas.

Η Maran Gas διαθέτει στόλο 45 LNGCs, των οποίων η μεταφορική ικανότητα κυμαίνεται σε εύρος 145.823 κ.μ. έως 174.309 κ.μ. Τέλος, το ναυπηγικό πρόγραμμα της Maran Gas αποτελείται επί του παρόντος από εννιά LNGCs μεταφορικής ικανότητας περίπου 174.000 κ.μ. έκαστο τα οποία θα φέρουν την ελληνική σημαία.

Φωτό: LinkedIn

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.