$2,9 δισ. για projects υποδομών στις ΗΠΑ

$2,9 δισ. για projects υποδομών στις ΗΠΑ

62
$2,9 δισ. για projects υποδομών στις ΗΠΑ

Tη διάθεση επιχορηγήσεων $2,9 δισ. για projects υποδομών ανακοίνωσε την Τετάρτη 23 Μαρτίου ο Αμερικανός υπουργός Μεταφορών, Pete Buttigieg.

Οι εν λόγω επιχορηγήσεις εντάσσονται στο νομοσχέδιο ύψους $1,2 τρισ. για τις υποδομές που υπογράφηκε σε νόμο πριν από τέσσερις μήνες από τον Αμερικανό πρόεδρο Μπάιντεν και προορίζεται για την επέκταση και τον εκσυγχρονισμό αυτοκινητοδρόμων, γεφυρών, λιμανιών κ.ά.

«Τον τελευταίο χρόνο ταξίδεψα και είδα ορισμένες από τις σοβαρές ανάγκες υποδομών σε αυτή τη χώρα», υπογράμμισε σε δημοσιογράφους ο Buttigieg. «Συχνά βλέπουμε υποδομές που είναι παλιές και χρειάζονται επισκευή ή αντικατάσταση», συνέχισε.

Σε ανακοίνωση του Λευκού Οίκου τονίζεται ότι αυτά τα projects θα αποτελέσουν «μια λεωφόρο μέσω της οποίας θα καταπολεμηθούν τα εμπόδια των εφοδιαστικών αλυσίδων που είναι υπεύθυνα για τον αυξημένο πληθωρισμό». Η κριτική που ασκείται στην αμερικανική κρατική διοίκηση βασίζεται στο επιχείρημα ότι τα συγκεκριμένα έργα θα χρειαστούν μήνες ή και χρόνια για να ολοκληρωθούν και ως εκ τούτου δεν μπορούν άμεσα να συμβάλουν στον μετριασμό του «καλπάζοντος» πληθωρισμού.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.