Πρόσω ολοταχώς για πλήρως ηλεκτρικά containerships

Πρόσω ολοταχώς για πλήρως ηλεκτρικά containerships

181
Πρόσω ολοταχώς για πλήρως ηλεκτρικά containerships

Πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων μηδενικών εκπομπών οραματίζεται το Πεκίνο για την εσωτερική ναυσιπλοΐα στην Κίνα, και δη στον ποταμό Γιανγκτσέ. Πιο συγκεκριμένα, η Κίνα προσβλέπει στην κατασκευή δύο πλήρως ηλεκτρικών feeder containerships, μεταφορικής ικανότητας 700 TEUs έκαστο.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα του The Loadstar, τα πλοία θα ναυπηγηθούν από την Cosco Shipping Heavy Industry (Yangzhou) για λογαριασμό της Shanghai Pan-Asia Shipping, έναντι $18,24 εκατ. Σημειώνεται ότι η εν λόγω εταιρεία συνιστά θυγατρική της Cosco Shipping Lines.

Μετά την παράδοσή τους, η οποία αναμένεται για τα τέλη του 2023, τα feeders θα αξιοποιηθούν στη μεταφορά containers μεταξύ της Σαγκάης και της Γουχάν. Κάθε πλοίο θα έχει μήκος ίσο με 119,8 μ. και βύθισμα ίσο με 5,5 μ.

Τα εν λόγω feeders αποτελούν κομμάτι της στρατηγικής της Κίνας με επίκεντρο τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος των μεταφορών της. Υπό την παρούσα ατζέντα, η Κίνα προσβλέπει σε μέγιστες εκπομπές άνθρακα έως το 2030 και επίτευξη ανθρακικής ουδετερότητας έως το 2060.

Φωτό: Cosco

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.