Η ναυπηγική βιομηχανία αντιμέτωπη με νέες προκλήσεις

Η ναυπηγική βιομηχανία αντιμέτωπη με νέες προκλήσεις

84
Η ναυπηγική βιομηχανία αντιμέτωπη με νέες προκλήσεις

Οι πληθωριστικές πιέσεις προκαλούν ανησυχίες, καθώς τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα λαμβάνουν μέτρα προς αντιμετώπισή τους. Πρόσφατο δημοσίευμα του νοτιοκορεατικού πρακτορείου ειδήσεων Yonhap υπογραμμίζει ότι πληθώρα βιομηχανιών, μεταξύ άλλων η ναυπηγική, εκείνη των αερομεταφορών καθώς και εκείνη των λιανικών πωλήσεων, θα αντιμετωπίσουν σημαντικές χρηματοοικονομικές πιέσεις. Οι πιέσεις αυτές θα οφείλονται στο αυξημένο κόστος δανεισμού, καθώς η κεντρική τράπεζα της Νότιας Κορέας επιμένει στην πολιτική αύξησης των επιτοκίων.

Επικαλούμενο έκθεση που δημοσιεύτηκε πρόσφατα, το Yonhap προειδοποιεί ότι οι τρεις προαναφερθείσες βιομηχανίες θα επηρεαστούν σημαντικά από τις πολιτικές της κεντρικής τράπεζας της Νότιας Κορέας τα επόμενα δύο έτη. Συνεπώς, τα αυξανόμενα επιτόκια δύνανται να μειώσουν αισθητά τα περιθώρια κέρδους τα επόμενα έτη, κατά τα οποία μάλιστα τα ναυπηγεία της χώρας αναμένουν να καταγράψουν ισχυρή κερδοφορία, λόγω της έκρηξης παραγγελιών που έλαβαν χώρα το 2021.

Τέλος, ανησυχία προκαλεί και πρόσφατη έκθεση της Moody’s, η οποία κάνει λόγο για άνω του αναμενομένου επιμένουσες πληθωριστικές πιέσεις λόγω των σημαντικών αυξήσεων στις τιμές αγαθών.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.