Η Ρωσία απαγορεύει τις εξαγωγές σιτηρών και ζάχαρης

Η Ρωσία απαγορεύει τις εξαγωγές σιτηρών και ζάχαρης

753
Η Ρωσία απαγορεύει τις εξαγωγές σιτηρών και ζάχαρης

H Ρωσία απαντά στις κυρώσεις που της έχουν επιβληθεί προχωρώντας σε απαγόρευση εξαγωγών βασικών εμπορευμάτων που ξεπερνούν σε αριθμό τα 200.

Πιο συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός της Ρωσίας Mikhail Mishustin υπέγραψε διάταγμα με το οποίο η χώρα απαγορεύει τις εξαγωγές λευκής και ακατέργαστης ζάχαρης έως τις 31 Αυγούστου ενώ απαγορεύονται οι εξαγωγές σιταριού, κριθαριού και καλαμποκιού σε χώρες της Ευρασιατικής Οικονομικής Ένωσης έως τις 30 Ιουνίου. Ωστόσο, όπως ενημέρωσε η αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης Βικτόρια Αμπράμτσενκο, οι εξαγωγές σιτηρών με ποσοστώσεις υπό μεμονωμένες άδειες θα συνεχίσουν κανονικά.

Παράλληλα το υπουργείο Οικονομικών της Ρωσίας επιβεβαίωσε ότι τα επιπλέον μέτρα που θα λάβει αφορούν την παρεμπόδιση ξένων πλοίων να εισέλθουν στα λιμάνια της χώρας. «Τα μέτρα αυτά είναι μια λογική απάντηση σε αυτά που επιβλήθηκαν στη Ρωσία», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Από την κίνηση της Ρωσίας θα επηρεαστούν 48 χώρες μεταξύ άλλων οι ΗΠΑ αλλά και χώρες της ΕΕ. Στα προϊόντα των οποίων οι εξαγωγές έχουν απαγορευτεί συγκαταλέγονται και αυτά που κατασκευάζονται ή παράγονται από ξένες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στη Ρωσία.

Η κίνηση της Ρωσίας ενδέχεται να φέρει τα πάνω κάτω στο θαλάσσιο εμπόριο ξηρών φορτίων με τις χώρες της Δύσης ήδη να αναζητούν εναλλακτικές πηγές τροφοδοσίας.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.