«Ανοίγουν οι ουρανοί» σε Ινδία και Φιλιππίνες – Αχτίδα αισιοδοξίας για τις...

«Ανοίγουν οι ουρανοί» σε Ινδία και Φιλιππίνες – Αχτίδα αισιοδοξίας για τις αλλαγές πληρωμάτων

300
«Ανοίγουν οι ουρανοί» σε Ινδία και Φιλιππίνες – Αχτίδα αισιοδοξίας για τις αλλαγές πληρωμάτων

Μια ιδιαίτερα θετική εξέλιξη για τις αλλαγές πληρωμάτων συνιστά η επανέναρξη των διεθνών πτήσεων από και προς την Ινδία.

Όπως ανακοίνωσε πρόσφατα η κυβέρνηση, η Ινδία θα επανεκκινήσει τις διεθνείς πτήσεις χωρίς περιορισμούς στις 27 Μαρτίου, δύο χρόνια μετά την αναστολή τους στις 23 Μαρτίου 2020. Η απόφαση ελήφθη σε μια περίοδο που τα ημερήσια κρούσματα της Covid-19 παρουσιάζουν πτώση, ενώ οι εμβολιασμοί τρέχουν με ταχείς ρυθμούς.

Η Ινδία επί του παρόντος επιτρέπει σε αεροπορικές εταιρείες να πραγματοποιούν έναν περιορισμένο αριθμό πτήσεων σε χώρες με τις οποίες διατηρεί διμερείς «ταξιδιωτικές φούσκες». Στην ανακοίνωση της κυβέρνησης, οι επενδυτές αντέδρασαν θετικά, με τις μετοχές των Interglobe Aviation και Spicejet να καταγράφουν αύξηση την Τετάρτη 9 Μαρτίου.

Θετικά είναι τα νέα και από έναν άλλο σημαντικό τροφοδότη ναυτικών, τις Φιλιππίνες. Η Philippine Airlines ανακοίνωσε ότι θα προσθέσει στο δίκτυό της 1.500 εγχώριες και διεθνείς πτήσεις τον Μάρτιο, καθώς η χώρα της Νοτιοανατολικής Ασίας αρχίζει να υποδέχεται τους πρώτους τουρίστες από το εξωτερικό. Με την κίνηση αυτή, ο εθνικός αερομεταφορέας των Φιλιππίνων θα εξυπηρετεί πτήσεις από τη Βόρεια Αμερική, τη Νοτιοανατολική Ασία, την Ιαπωνία και τη Μέση Ανατολή.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.