Ναυτικοί εκπέμπουν SOS από τη Μαύρη Θάλασσα

Ναυτικοί εκπέμπουν SOS από τη Μαύρη Θάλασσα

417
Ναυτικοί εκπέμπουν SOS από τη Μαύρη Θάλασσα

Η έκρυθμη κατάσταση στην Ανατολική Ευρώπη έχει προκαλέσει σημαντικούς σκοπέλους για τη ναυσιπλοΐα αλλά και τη ναυτική κίνηση. Όπως αναφέρει πρόσφατο δημοσίευμα του Bloomberg, πάνω από 140 πλοία παραμένουν «παγιδευμένα» κοντά στην ουκρανική ακτογραμμή, θέτοντας σε κίνδυνο εκατοντάδες ναυτικούς.

Ειδικότερα, τα πλοία παραμένουν σε ουκρανικά ύδατα, καθώς δεν υπάρχουν πλοηγοί για να τους καθοδηγήσουν εκτός των λιμένων. Την ίδια ώρα, η ναυσιπλοΐα σε μέρη της βορειοδυτικής Μαύρης Θάλασσας είναι περιορισμένη, λόγω της ενδεχόμενης απειλής τοποθετημένων ναρκών στα ύδατα, βάσει του ΝΑΤΟ.

Τα προαναφερθέντα πλοία παραμένουν επανδρωμένα με εκατοντάδες ναυτικούς και οι αναταραχές στην Ανατολική Ευρώπη προκαλούν ανησυχία για την ασφάλεια των πληρωμάτων.

Τέλος, οι ειδήσεις τις τελευταίες ημέρες για πλοία που βρέθηκαν στον δρόμο ή στο στόχαστρο ρωσικών οβίδων εντείνουν περαιτέρω τις ανησυχίες.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.