Διώρυγα του Σουέζ: Περαιτέρω αύξηση των τελών διέλευσης

Διώρυγα του Σουέζ: Περαιτέρω αύξηση των τελών διέλευσης

189
Διώρυγα του Σουέζ: Περαιτέρω αύξηση των τελών διέλευσης

Την απόφασή της να αυξήσει τα τέλη διέλευσης κατέστησε γνωστή η Αρχή της Διώρυγας του Σουέζ, όπως αναφέρει δημοσίευμα του πρακτορείου ειδήσεων Reuters. Πιο συγκεκριμένα, η αύξηση που θα λάβει χώρα θα αφορά τόσο έμφορτα πλοία (laden) όσο και υπό έρμα πλοία (ballast), θα τεθεί σε ισχύ από την Τρίτη 1η Μαρτίου και θα είναι έως 10%.

Η εν λόγω απόφαση ελήφθη υπό το πρίσμα της σημαντικής αύξησης του παγκόσμιου εμπορίου αλλά και των projects που έχει εκκινήσει η Αρχή της Διώρυγας προς βελτίωση των υπηρεσιών διέλευσης των πλοίων.

Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Peter Sand, Chief Analyst του οίκου αναλύσεων Xeneta, η εν λόγω αλλαγή θα «δυσαρεστήσει» τους μεταφορείς. Άλλωστε, μόλις έναν μήνα πριν, η Αρχή της Διώρυγας προχώρησε σε προσχεδιασμένη αύξηση των τελών διέλευσης κατά 6%.

Επιπλέον, η Leth Agencies, η οποία μεταξύ άλλων προσφέρει υπηρεσίες διέλευσης από τη Διώρυγα του Σουέζ, υπογραμμίζει ότι οι αυξήσεις θα κυμανθούν σε εύρος από 5% έως 10%. Οι μεγαλύτερες αυξήσεις (10%) θα αφορούν chemical tankers και λοιπά tankers χύδην υγρού φορτίου, όπως και LPGCs. Αντιθέτως, τα bulk carriers, τα crude oil carriers και τα petroleum product tankers θα έρθουν αντιμέτωπα με μικρότερες αυξήσεις (5%).

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.