Ισχυρή ναυλαγορά για τα bulkers και το 2022

Ισχυρή ναυλαγορά για τα bulkers και το 2022

261
Ισχυρή ναυλαγορά για τα bulkers και το 2022

Θετικές παραμένουν και για το 2022 οι προοπτικές για την αγορά των bulkers, σύμφωνα με όσα εκτιμά η Pacific Basin στην ανακοίνωση των οικονομικών της αποτελεσμάτων για το 2021.

Ειδικότερα, η εταιρεία, η οποία διαχειρίζεται έναν στόλο 122 bulkers, αναμένει η ζήτηση για ξηρά φορτία, και δη δευτερεύοντα και σιτηρά, να διατηρηθεί σε πολύ καλά επίπεδα και το 2022. Η οικονομική ανάπτυξη και τα πακέτα μέτρων οικονομικής στήριξης σε πολλές χώρες θα δώσουν νέα πνοή στη ζήτηση και άρα στη θαλάσσια μεταφορά βασικών εμπορευμάτων.

Την ίδια ώρα, η προσφορά θα παραμείνει «υπό έλεγχο», σύμφωνα με τα όσα υπογραμμίζει η Pacific Basin. Δεδομένου ότι τα bulkers επί του παρόντος κινούνται με πλήρη ταχύτητα, η αύξηση της προσφοράς μέσω της αύξησης της ταχύτητας δεν θα επιτευχθεί σύντομα. Παράλληλα, οι περιβαλλοντικοί κανονισμοί ΙΜΟ και ΕΕ θα αναγκάσουν τα bulkers σε χαμηλότερες ταχύτητες από το 2024, ενώ οι ίδιοι κανονισμοί θα αυξήσουν τις διαλύσεις, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις. Παρά τον σημαντικό αριθμό παραγγελιών εν μέσω καλής αγοράς, η Pacific Basin εκτιμά ότι το orderbook θα παραμείνει σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα, λόγω των περιβαλλοντικών κανονισμών, του υψηλότερου κόστους ναυπήγησης πλοίων και της έλλειψης διαθεσιμότητας στα ναυπηγεία.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.