Τεράστια ανακάλυψη πετρελαίου στον Κόλπο του Σουέζ

Τεράστια ανακάλυψη πετρελαίου στον Κόλπο του Σουέζ

2663
Τεράστια ανακάλυψη πετρελαίου στον Κόλπο του Σουέζ

Η αγορά πετρελαίου έχει καταγράψει υψηλά επίπεδα μεταβλητότητας τα τελευταία έτη, ενώ οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει δεν έχουν επιλυθεί ακόμη πλήρως. Ωστόσο, τα σημάδια για το μέλλον της αγοράς πετρελαίου είναι ευοίωνα, με νέες και σημαντικές ανακαλύψεις να έχουν λάβει χώρα μέσα στον Φεβρουάριο.

Ειδικότερα, πληθώρα ειδησεογραφικών μέσων, επικαλούμενα το αιγυπτιακό Υπουργείο Πετρελαίου, αναφέρουν ότι η εταιρεία Dragon Oil, που εδρεύει στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ), έκανε μία από τις σημαντικότερες ανακαλύψεις πετρελαίου των τελευταίων 20 ετών. Πρόκειται για πετρελαιοπηγή στον Κόλπο του Σουέζ που δύναται να διαθέτει αποθέματα της τάξεως των 100 εκατ. βαρελιών.

Παράλληλα, νωρίτερα εντός του Φεβρουαρίου, οι Shell, Qatar Energy και NAMCOR (National Petroleum Corporation of Namibia) ανακοίνωσαν νέα ανακάλυψη στη Ναμίμπια. Σημειώνεται ότι η αφρικανική χώρα προσβλέπει σε εκκίνηση παραγωγής πετρελαίου έως και το 2026.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως οι πετρελαιοπηγές της Αφρικής κεντρίζουν σημαντικά το επενδυτικό ενδιαφέρον, με τη δυναμική πολλών χωρών της ηπείρου ως μελλοντικών κόμβων για το εμπόριο μαύρου χρυσού να αυξάνεται συνεχώς.

Φωτό: Ramon De La Rocha/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.