Πυρκαγιά σε car carrier στον Ατλαντικό

Πυρκαγιά σε car carrier στον Ατλαντικό

24380
Πυρκαγιά σε car carrier στον Ατλαντικό

Πυρκαγιά ξέσπασε νωρίτερα σήμερα στο car carrier Felicity Ace διαχείρισης της MOL στα δυτικά των νησιών Αζόρες στον Ατλαντικό. Το 200 μέτρων πλοίο πραγματοποιούσε ταξίδι από το Emden της Γερμανίας προς το αμερικανικό λιμάνι Davisville και εξέδωσε σήμα κινδύνου όταν ξέσπασε πυρκαγιά.

H ελληνόκτητη ναυτιλία για ακόμη μία φορά απέδειξε την αλληλεγγύη της και τη συμβολή της στη ναυτική ασφάλεια καθώς το δεξαμενόπλοιο Resilient Warrior της Polembros Shipping Limited διέσωσε τα 22 μέλη πληρώματος (Ρώσοι και Φιλιππινέζοι) του Felicity Ace.

Τα μέλη του πληρώματος εγκατέλειψαν το car carrier, επιβιβάστηκαν σε δύο σωσίβιες λέμβους και περισυνελέχθησαν από το δεξαμενόπλοιο. Ελικόπτερο της Ακτοφυλακής της Πορτογαλίας μέχρι στιγμής έχει παραλάβει τα έντεκα μέλη πληρώματος από το Resilient Warrior .

Σε επικοινωνία των Ναυτικών Χρονικών με την Polembros Shipping Limited η εταιρεία εκφράζει τα θερμά της συγχαρητήρια στον πλοίαρχο Σπυρίδωνα Τσέγκα και στα μέλη πληρώματος του Resilient Warrior που συνέβαλαν τα μέγιστα για τη διάσωση των συναδέλφων τους.

IMG-20220216-WA0000

Φωτό: Polembros Shipping

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.