Νηολόγιο Isle of Man: Οικονομικά κίνητρα για πλοία με πράσινες τεχνολογίες

Νηολόγιο Isle of Man: Οικονομικά κίνητρα για πλοία με πράσινες τεχνολογίες

26
Νηολόγιο Isle of Man: Οικονομικά κίνητρα για πλοία με πράσινες τεχνολογίες

Νέες πρωτοβουλίες αναλαμβάνουν τα νηολόγια προς την πράσινη μετάβαση της ναυτιλίας. Ειδικότερα, το νηολόγιο του Isle of Man θα παράσχει εκπτώσεις στα τέλη εγγραφής πλοίων τα οποία φέρουν πράσινες τεχνολογίες στο νηολόγιο.

Η «πράσινη» έκπτωση θα είναι της τάξης του 15% στα ετήσια τέλη εγγραφής και θα αφορά τους διαχειριστές εμπορικών πλοίων, yachts ή επιβατηγών πλοίων που επενδύουν σε βιοκαύσιμα, εναλλακτικά καύσιμα, αιολική ενέργεια ή τεχνολογίες ενέργειας από την ξηρά.

Ο κ. Cameron Mitchell, Director του νηολογίου του Isle of Man, σχολίασε: «Το IOMSR αποτελεί ένα προοδευτικό flag state και αναζητούμε φιλόδοξους τρόπους προκειμένου να αναλάβουμε δράση στην ατζέντα απανθρακοποίησης, η οποία θα κάνει τη διαφορά. Γίνεται πολλή συζήτηση στη βιομηχανία σχετικά με το ποια εναλλακτικά (ναυτιλιακά) καύσιμα θα είναι καλύτερα στο μέλλον, γεγονός που αντιστρόφως μπορεί να δημιουργήσει σύγχυση και να καθυστερήσει την καινοτομία».

Υπενθυμίζεται ότι η κίνηση του νηολογίου να προσφέρει οικονομικά κίνητρα για την υιοθέτηση πράσινων τεχνολογιών στα πλοία ακολουθεί την ευρύτερη στρατηγική του στο πλαίσιο της απανθρακοποίησης της ναυτιλίας, η οποία επισφραγίστηκε με τη συμμετοχή στην πρωτοβουλία Getting to Zero Coalition το 2020.

Φωτό: www.iomshipregistry.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.