Άνοιγμα της AD Ports Group στις κεφαλαιαγορές

Άνοιγμα της AD Ports Group στις κεφαλαιαγορές

60
Άνοιγμα της AD Ports Group στις κεφαλαιαγορές

H AD Ports Group, με έδρα το Άμπου Ντάμπι, εισήγαγε τις μετοχές της στην κύρια αγορά του Abu Dhabi Securities Exchange (ADX) με το σύμβολο ADPORTS και η έναρξη διαπραγμάτευσης θα ξεκινήσει σήμερα Τρίτη 8 Φεβρουαρίου.

Κατά την πρωταρχική έκδοση μετοχών, η AD Ports Group άντλησε $1,1 δισ., τα οποία θα χρησιμοποιηθούν από την εταιρεία για την ανάπτυξη και την επέκτασή της. Η επενδυτική εταιρεία ADQ αποτελεί τον κύριο μέτοχο της εισηγμένης εταιρείας, καθώς κατέχει ποσοστό 75,44%. Τον Σεπτέμβριο του 2021, η ADQ ανακοίνωσε την πρόθεσή της να προβεί στην εισαγωγή των μετοχών της AD Ports στην κύρια χρηματιστηριακή αγορά του Άμπου Ντάμπι.

H ADQ επίσης μετέφερε μερίδιο ιδιοκτησίας δύο εισηγμένων εταιρειών στην AD Ports Group πριν από την είσοδο στο Abu Dhabi Securities Exchange. Συνεπώς, η AD Ports Group συμμετέχει στις εταιρείες Aramex και Νational Marine Dredging Company με ποσοστά 22,32% και 10% αντίστοιχα.

Τους πρώτους εννέα μήνες του 2021, η AD Ports Group κατέγραψε έσοδα $760 εκατ., σημειώνοντας ετήσια αύξηση 22%. «Το 2021 υπογράψαμε σημαντικές συμφωνίες με διεθνείς οργανισμούς και καταγράψαμε ισχυρά αποτελέσματα, παρά τις ανισορροπίες στις παγκόσμιες αλυσίδες εφοδιασμού λόγω της Covid-19», τόνισε ο καπτ. Mohamed Juma Al Shamisi, CEO του AD Ports Group.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόσφατα η αγορά του ADX προσέλκυσε το επενδυτικό ενδιαφέρον πολλών εταιρειών προς ενίσχυση της ρευστότητας, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την ADNOC Drilling Company τον περασμένο Οκτώβριο.

Φωτο: Jim Lo Scalzo/ ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.