Η δέσμευση της Euronav για την ισότητα των δύο φύλων

Η δέσμευση της Euronav για την ισότητα των δύο φύλων

370
Η δέσμευση της Euronav για την ισότητα των δύο φύλων

H Euronav ανακοίνωσε ότι συμπεριλήφθηκε στον δείκτη Gender-Equality Index (GEI) του Bloomberg για πέμπτη διαδοχική χρονιά. Ο εν λόγω δείκτης έχει ως στόχο να καταγράψει την απόδοση των εισηγμένων εταιρειών που δεσμεύονται για διαφάνεια στην παροχή δεδομένων αναφορικά με τη φυλετική ισότητα.

Η βαθμολογία της Euronav ήταν 62,84%, η οποία είναι αρκετά υψηλότερη από τον μέσο όρο του κλάδου μεταφορών και logistics, ο οποίος διαμορφώθηκε στο 47,61%. Η εισηγμένη στον Nasdaq εταιρεία αποτελεί μία από τις 414 που συμπεριλήφθηκαν στον δείκτη, έχουν έδρα σε 45 χώρες και δραστηριοποιούνται σε 11 κλάδους. Αθροιστικά, οι 414 εταιρείες έχουν κεφαλαιοποίηση 1 τρισ., με τη Euronav να αποτελεί μία από τις μόλις τρεις βελγικές εταιρείες που συμπεριλήφθηκαν στον δείκτη.

«Η ένταξή μας στον GEI για πέμπτη συνεχή χρονιά αποτελεί αναγνώριση της δέσμευσής μας για την πρόοδο των γυναικών σε στεριά και θάλασσα. Η δημιουργία μιας διαφορετικής κουλτούρας αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της εταιρείας μας και του ταξιδιού μας για την αειφορία. Η εταιρεία μας θα συνεχίσει να προσπαθεί για ένα ισότιμο πεδίο δράσης για όλους τους εργαζομένους της», σχολίασε ο Hugo De Stoop, διευθύνων σύμβουλος της Euronav.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.