Προσφορά πλοίων: Τα πρώτα δεδομένα για το 2022

Προσφορά πλοίων: Τα πρώτα δεδομένα για το 2022

323
Προσφορά πλοίων: Τα πρώτα δεδομένα για το 2022

Τη συνολική εικόνα στην προσφορά πλοίων σκιαγραφεί με πρόσφατο report η Clarksons. H δραστηριότητα στη δευτερογενή αγορά καταγράφεται επιβραδυνόμενη τις πρώτες εβδομάδες του έτους σε σχέση με τις πολύ υψηλές αγοραπωλησίες που κατεγράφησαν το 2021. Σύμφωνα με τα δεδομένα της Clarksons, μέχρι στιγμής το 2022, 74 πλοία αξίας $1,8 δισ. άλλαξαν χέρια.

Την ίδια ώρα αυξάνονται οι παραγγελίες για πλοία με δυνατότητα καύσης LNG. Η Clarksons έχει καταγράψει τέτοιες παραγγελίες για Capesize, PCTC και containerships 7.000 ΤΕUs, ενώ έχουν επιβεβαιωθεί παραγγελίες για MR tankers, gas carriers και ένα πορθμείο.

Παράλληλα, οι αξίες των νεότευκτων παραμένουν σταθερές, με την τιμή ενός νεότευκτου VLCC να είναι στα $114 εκατ., σημειώνοντας αύξηση 33% συγκριτικά με τις αρχές του 2020.

Τέλος, η αύξηση των τιμών διαλύσεων στην ινδική υποήπειρο αυξάνει τη ζήτηση των δια-λυτηρίων. Η τιμή διάλυσης ενός VLCC στο Μπανγκλαντές διαμορφώνεται στα $615/ldt,

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.