Ευοίωνα τα σημάδια για τις αλλαγές πληρωμάτων στη Σιγκαπούρη;

Ευοίωνα τα σημάδια για τις αλλαγές πληρωμάτων στη Σιγκαπούρη;

270
Ευοίωνα τα σημάδια για τις αλλαγές πληρωμάτων στη Σιγκαπούρη;

Σε μερική άρση των περιορισμών που τέθηκαν προς αποφυγήν εξάπλωσης της πανδημίας προχωρά η Σιγκαπούρη, όπως αναφέρουν ασιατικά ειδησεογραφικά μέσα. Βάσει των νέων μέτρων, τα οποία ανακοινώθηκαν την Παρασκευή 21 Ιανουαρίου, μειώθηκαν μεταξύ άλλων οι απαιτούμενες ημέρες καραντίνας για πλήρως εμβολιασμένους νοσήσαντες που εμφανίζουν συμπτώματα της Covid-19, από δέκα ημέρες στις επτά.

Παράλληλα, όσοι ταξιδεύουν στη χώρα μέσω Vaccinated Travel Lanes (VTLs) δεν θα είναι πλέον υποχρεωμένοι να υποβληθούν σε τεστ έναντι της Covid-19. Όσοι έχουν πρόσφατα αναρρώσει από την Covid-19 δεν θα χρειάζεται να υποβάλλονται σε κανένα τεστ κατά τη διάρκεια των ταξιδιών τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Σιγκαπούρη ανησυχεί ιδιαίτερα λόγω της παραλλαγής Όμικρον, καθώς καταγράφεται διπλασιασμός κρουσμάτων ανά περίπου δύο έως τρεις ημέρες, ενώ εκτιμήσεις ειδικών κάνουν λόγο για περίπου 10.000-15.000 κρούσματα την ημέρα.

Οι νέες πολιτικές που χαράσσει η Σιγκαπούρη στο μέτωπο της πανδημίας αναμένεται να διευκολύνουν έως έναν βαθμό τις αλλαγές πληρωμάτων, καθώς η νησιωτική χώρα θεωρείται κύριος κόμβος αντικατάστασης ναυτικών.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.