To LNG εισέρχεται δυναμικά στο ενεργειακό μείγμα της Ελλάδας

To LNG εισέρχεται δυναμικά στο ενεργειακό μείγμα της Ελλάδας

1148
To LNG εισέρχεται δυναμικά στο ενεργειακό μείγμα της Ελλάδας

Ολοκληρώθηκε η πρώτη μη δεσμευτική φάση του Market Test για την εκδήλωση πρόθεσης δέσμευσης δυναμικότητας στον πλωτό τερματικό σταθμό (FSRU) υγροποιημένου φυσικού αερίου Διώρυγα Gas, του Ομίλου Motor Oil, στους Αγίους Θεοδώρους.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από τον Όμιλο, «εκδήλωση ενδιαφέροντος υπέβαλαν 15 Ελληνικές και διεθνείς εταιρείες ενώ οι ποσότητες Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου που δεσμεύτηκαν για το σύνολο των προϊόντων που διατέθηκαν και για την πρώτη πενταετία λειτουργίας του FSRU, ήταν υπερδιπλάσιες των αρχικών εκτιμήσεων του Ομίλου, αποδεικνύοντας με τον πλέον εμφατικό τρόπο τη δυναμική της συγκεκριμένης επένδυσης».

Ο σταθμός θα αποτελέσει μία νέα πύλη εισαγωγής που θα εξυπηρετεί τους καταναλωτές φυσικού αερίου στην Ελλάδα και τις γειτονικές χώρες. Η διαδικασία της πρώτης -μη δεσμευτικής- φάσης του Market Test διεξήχθη υπό την εποπτεία της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ). Το έργο προχωρά στην επόμενη, δεσμευτική, φάση μόλις αυτό εγκριθεί από τη ΡΑΕ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.