Οι liner εταιρείες μοιράζουν απλόχερα bonus

Οι liner εταιρείες μοιράζουν απλόχερα bonus

598
Οι liner εταιρείες μοιράζουν απλόχερα bonus

Bonus έως και 30 μισθούς ανακοίνωσε για τους εργαζομένους της η COSCO Shipping Holdings Co., ακολουθώντας τα βήματα λοιπών κολοσσών των τακτικών γραμμών, όπως αναφέρει δημοσίευμα του Bloomberg. Στον απόηχο της επιμένουσας εξαίρετης ναυλαγοράς των containerships το 2021, η οποία οδήγησε σε υψηλή κερδοφορία, κορυφαίες εταιρείες της liner ναυτιλίας αποφάσισαν να ανταμείψουν τους εργαζομένους τους.

Υπενθυμίζεται πως το πρώτο βήμα στον «χορό» των bonus έκανε η Maersk, η οποία μοίρασε περίπου $80 εκατ. στους εργαζομένους της. Λίγο αργότερα ανακοινώθηκε από την ταϊβανέζικη Evergreen ότι θα διανείμει bonus σε εργαζομένους της, τα οποία σε ορισμένες περιπτώσεις άγγιξαν απολαβές 40 μηνών.

Παράλληλα, η ταϊβανέζικη Yang Ming έδωσε bonus στους εργαζομένους της, τα οποία κατά μέσο όρο ανήλθαν σε 12 μισθούς, και ταυτόχρονα προέβη σε αύξηση των μισθών κατά περίπου 4%.

Τέλος, τα σημάδια της ναυλαγοράς των containerships παραμένουν θετικά, καταδεικνύοντας πως αναμένεται μία ακόμα ισχυρή χρονιά για τις liner εταιρείες.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.