MPC Capital: Παραγγελία για τέσσερα καινοτόμα πλοία

MPC Capital: Παραγγελία για τέσσερα καινοτόμα πλοία

85
MPC Capital: Παραγγελία για τέσσερα καινοτόμα πλοία

Η εταιρεία MPC Capital, με έδρα το Αμβούργο, έδωσε, μαζί με συνεργάτες της, παραγγελία στο νοτιοκορεατικό ναυπηγείο Hanjin Heavy Industries and Construction Group (HHIC) για την κατασκευή τεσσάρων φιλικών προς το περιβάλλον containerships.

Τα χωρητικότητας 5.500 TEUs πλοία διαθέτουν οικολογικό σχεδιασμό, ο οποίος προσφέρει έως και 40% μειωμένη κατανάλωση καυσίμου σε σύγκριση με τον υπάρχοντα στόλο. Επιπλέον, τα νεότευκτα πλοία θα μπορούν μελλοντικά να καταναλώνουν ως καύσιμο πράσινη μεθανόλη με την πραγματοποίηση σχετικής μετασκευής, ενώ ο εξαιρετικά αποδοτικός σχεδιασμός τους θα εξασφαλίζει και τη συμμόρφωση με τις απαιτήσεις των προτύπων EEDI-Phase 3 και NOx Tier III.

Ο Christian Rychly, διευθύνων σύμβουλος του ναυτιλιακού τμήματος της MPC Capital, ανέφερε σχετικά: «Είμαστε πεπεισμένοι ότι η ζήτηση για νέα containerships, με βελτιωμένες προδιαγραφές, χαμηλή κατανάλωση καυσίμου και υψηλή περιβαλλοντική απόδοση, πρόκειται να αυξηθεί. Την ίδια στιγμή, το βιβλίο παραγγελιών πλοίων παρόμοιου μεγέθους είναι σε χαμηλά επίπεδα και το 80% των πλοίων του υπάρχοντος στόλου θεωρούνται μη οικολογικά».

Σύμφωνα με τον κ. Rychly, η θετική πορεία του κλάδου των containerships, σε συνδυασμό με την περιορισμένη παραγωγική δυνατότητα των ναυπηγείων, σημαίνει πως η παραγγελία των νέων αυτών πλοίων, των οποίων η παράδοση θα ξεκινήσει από το 2023, αποτελεί για την MPC Capital μια σημαντική ευκαιρία.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.